L’Ajuntament d’Alzira inicia els treballs de prevenció d’incendis forestals

Els treballs estàn subvencionats amb el pla REACCIONA de la Diputació de Valencia.

L’Ajuntament d’Alzira inicia demà els treballs de prevenció d’incendis forestals en la zona identificada com Àrea estratègica de Gestió 07 al Pla local de prevenció d’incendis forestals d’Alzira.

Es tracta d’una zona boscosa de pinada ubicada a les faldes de la urbanització Sant Bernat i ocupa una extensió de 2,4 hectàrees.

En este  zona es realitzarà un tractament sobre la vegetació amb l’objectiu de reduir el perill de que es propague el foc.

L’objectiu s’aconsegueix mitjançant accions per a conformar masses adultes d’espessor completa amb discontinuïtat vertical. Estes presentaran una densitat final adulta entre 500-900 peus/ha. S’haurà d’arribar a ella de manera gradual durant el creixement de l’arbratge impedint el desenvolupament del matoll.

D’altra banda l’objectiu és que hi haja una discontinuïtat vertical de la zona, fent podes de l’arbratge existent. Eliminant els arbres debilitats ( dominats) a més d’eliminar el matoll i arbustos de major port i inflamabilitat.

D’esta manera es propicia la separació entre arbres i matolls per a trencar  la continuïtat del combustible forestal i minimitzar la  propagació del foc.

Esta intervenció tindrà un cost total de 6.998,64€ i començarà  demà dimarts tenint una durada aproximada de 2 setmanes.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.