L’Ajuntament d’Alzira s’adherix a la Xarxa Valenciana de Municipis per la Salut

Una vintena d’associacions alzirenyes han assistit a les sessions de formació del programa Xarxa Salut.

L’Ajuntament d’Alzira s’ha adherit a la Xarxa Valenciana de Municipis per la Salut amb l’objectiu de treballar per l’equitat en salut des de la participació comunitària

Baix el nom d’Alzira Saludable, l’equip expert en eines participatives Tres És + ha dissenyat una estratègia d’acció comunitària que té com a principis la promoció de la salut en totes les polítiques i edats i el treball intersectorial, posant el focus en la identificació dels actius en salut i la creació d’entorns afavoridors.

La fase actual del programa és la constitució de la Mesa de Salut, centrada en la formació en salut del teixit associatiu. 

A partir d’ací, l’equip encarregat del projecte farà una diagnosi de la situació i dissenyarà un pla d’acció, entenent que la salut no només es troba als centres de salut, sinó que la població té un rol actiu en la generació de benestar. 

Per tant, les diferents associacions alzirenyes han volgut implicar-se en aquesta formació per conéixer de quina manera poden convertir-se en generadors de salut des dels seus àmbits.

Així, Alzira s’uneix a una iniciativa que ja ha recorregut multitud de ciutats, capitals de comarca i municipis del nostre territori amb l’objectiu final és millorar la salut i el benestar de la ciutadania.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.