L’Ajuntament de Catarroja acosta al veïnat la reforma dels seus carrers

L’alcalde, Jesús Monzó, i el regidor d’Urbanisme, Martí Raga, s’han reunit amb el veïnat dels carrers Paiporta, Placetes, Canya i Peix per a resoldre els dubtes sobre l’imminent procés de renovació.


L’alcalde de Catarroja, Jesús Monzó, al costat del regidor d’Urbanisme, Martí Raga, han mantingut dos reunions informatives amb el veïnat dels carrers Paiporta, Placetes, Canya i Peix, amb l’objectiu de resoldre tots els dubtes davant l’imminent procés de renovació d’aquestes dues zones, així com atendre les peticions dels assistents. L’obra començarà la setmana vinent, una vegada finalitzada la festivitat de Tots els Sants.


“La participació activa consisteix a escoltar, dialogar i expressar-se clarament, un exemple d’això ha sigut com ens hem acostat aquesta setmana al veïnat per a poder resoldre tots els dubtes sobre la gran renovació que va viure els seus barris. Una ambiciosa proposta que s’ha alimentat amb les seues opinions i dubtes que segur van enriquir encara més el projecte”, explica Jesús Monzó, alcalde de Catarroja.


En el cas de la reurbanització del carrer Paiporta, els treballs es realitzaran en plataforma única per a garantir l’accessibilitat de totes les persones. A més es va renovar tot el clavegueram creant xarxes separatives de residuals i pluvials, realitzant el soterrament del cablejat de l’enllumenat públic i la renovació de la xarxa de proveïment d’aigua potable en totes les cases. Finalment s’Incorporarà arbratge en els trams que ho permeten.


En el cas de la renovació en el barri de les Barraques dels carrers Placetes, Canya i Peix l’objectiu és posar en valor el patrimoni arquitectònic del centre històric, recuperant i reaprofitant l’empedrat existent, com ja s’ha fet en altres actuacions per a col·laborar a disminuir l’impacte ambiental de l’obra. Està previst que els treballs en aquesta zona finalitzen en un període de 4 mesos.


“És reconfortant escoltar les opinions de la ciutadania que ha assistit a aquestes reunions informatives i que ens marquen el camí, sol·licitant-nos que seguim en la línia de la nostra campanya Catarroja Camina, que advoca per un urbanisme més amable amb un clar protagonisme dels vianants”, explica Martí Raga, regidor d’Urbanisme.


Finalment, el cost de les obres serà aproximadament d’un milió d’euros, dels quals la Diputació aportarà 136.000 mitjançant una subvenció.

Comenta la notícia