L’AJUNTAMENT DE L’ALCÚDIA MILLORA ELS SEUS POLÍGONS INDUSTRIALS AMB UNA INVERSIÓ QUE SUPERA ELS 400.000 EUROS

La corporació s'ha adherit al projecte de subvencions i ajudes de la Conselleria i l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, destinat a l'augment en la qualitat d'infraestructures i serveis.

poli 1
poli 2

El pla d’ajudes per a la millora i dotació d’infraestructures i serveis en àrees industrials i enclavaments tecnològics de l’IVACE, que està programat bianualment per als anys 2018 i 2019, ha destinat per al primer any un total de 2,67 milions d’euros repartits entre 15 municipis (és a dir, el 83,39% de totes les comarques).

L’Ajuntament de l’Alcúdia, participant d’aquest programa, ha dedicat la primera part de la subvenció en la millora dels seus polígons, La Creu i Camí Reial, després que la Regidoria d’Activitats Econòmiques realitzés un estudi general de necessitats de les dos zones industrials. Dels quasi 400.000 euros totals rebuts, aproximadament 150.000 s’han destinat a la implantació de la fibra òptica, una qüestió amb més prioritat, ja que amb aquesta instal·lació es permetrà que les empreses tinguen un accés a Internet amb més velocitat. Així mateix, es busca establir una xarxa de més de trenta càmeres de seguretat connectades amb la Policia Local. Tal i com va opinar Rubén Grau, regidor d’Activitats Econòmiques de l’Ajuntament: “Aquesta actuació concreta donarà resposta a dos necessitats fonamentals de les empreses locals, l’accés a Internet amb màxima qualitat i també la seguretat”.

Per altra banda, es volen millorar zones viàries com la del polígon La Creu amb una inversió de 140.000 euros, destinada a la senyalització dels carrers i la millora de l’asfalt o les xarxes d’aigua potable. Amb aquest últim aspecte, per exemple, es té en compte la dotació contra incendis. També es busca tancar l’anell ciclista del municipi arreglant els carrils per a bicis, entre altres temes. Tot el pla representa un 45% del pressupost total, posant-se en marxa abans que finalitze aquest any 2018. Les mesures esmentades tan sols representen una part de tot allò que es vol realitzar prèviament a l’any 2019 per aconseguir un major progrés de les zones citades, podent-se citar com més exemples la renovació d’altres llocs de les àrees viàries com les rotondes o una més emfatitzada atenció a tots els elements que la conformen, com els arbres.

Generalment, les ajudes totals de 4,87 milions d’euros es varen oferir per ser destinades a la millora de 24 polígons industrials de la Ribera, corresponents a municipis com l’Alcúdia, Alberic, Alzira, Carlet, Algemesí, Catadau, Tous, Montserrat o La Pobla Llarga a la Ribera Alta i Corbera, Cullera o Polinyà de Xúquer pel que fa a la Ribera Baixa. Les activitats, pel que fa a tos els polígons, estan centrades específicament en aspectes industrials com l’ampliació d’aparcaments, la senyalització horitzontal i vertical o la millora dels carrils bici i l’enllumenat públic.

Júlia Company, directora general de l’IVACE, destaca la bona acollida del projecte per part de totes les comarques, destacant la importància d’aquestes subvencions i el seu paper en l’augment de la qualitat de les actuals infraestructures. Està previst que per a l’any 2019 s’aconseguisca la inversió de 2,2 milions d’euros amb una subvenció dels projectes al 100% amb el qual es pretén l’augment de l’economia productiva i la generació d’ocupació estable i amb més qualitat. 

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.