L’Ajuntament de Quart de Poblet tindrà més de 300 aparcabicis

1200px-Quart_de_Poblet_-_Ayuntamiento_6

En les pròximes setmanes s’instal·laran 16 nous punts distribuïts per tot el municipi

L’Ajuntament de Quart de Poblet tindrà més de 300 aparcabicis distribuïts per tot el municipi. Amb l’objectiu de fomentar la mobilitat urbana sostenible, l’ús de les bicicletes com a mitjà de transport i ampliar la xarxa d’estacionaments, s’incrementaran en un 15% els punts en els quals la ciutadania podrà deixar la seua bici. Així, en les pròximes setmanes s’instal·laran quaranta-sis noves instal·lacions de les quals trenta-quatre seran dobles i altres dos comptarà amb sis places cadascuna.

Els nous estacionaments estaran situats pròxims a la parada de metro Salt de l’Aigua, l’Institut Rio Túria, la parada de metro Quart de Poblet, la parada de metro de Faitanar i l’Institut Senda. Així mateix, també s’instal·laran per la zona de l’Auditori Vaig moldre de Vila, la plaça de l’Església i l’antiga fàbrica Fumeral.

Actualment, Quart de Poblet compta amb un total de 284 aparcabicis, dels quals dos estan coberts i cent quatre es troben repartits pels centres educatius del municipi amb la finalitat de fomentar l’ús d’aquest transport entre la joventut.

Des de l’àrea de Mobilitat Sostenible es promociona l’ús d’aquest mitjà de transport, posant totes les facilitats per al seu ús, entre les quals destaca la creació d’un pàrquing intel·ligent vigilat les 24 hores amb càmeres de seguretat i al qual només es pot accedir mitjançant una app o un codi secret.

Quant a infraestructures, un dels principals reptes ha sigut completar el carril bici perquè els veïns i veïnes es desplacen pel municipi. Segons dades del Consistori, el 56% de la ciutadania es trasllada a peu o amb bicicleta.

A través d’aquesta mena d’actuacions, l’Ajuntament de Quart de Poblet incorpora criteris de sostenibilitat amb la finalitat d’aconseguir un equilibri entre les necessitats de mobilitat i accessibilitat al mateix temps que s’afavoreix la protecció del medi ambient.

Són diversos els guardons rebuts pel Consistori, entre ells, l’atorgat en la III i IV Edició dels Premis de la Setmana Europea de la Mobilitat organitzat cada any per la Conselleria de Política territorial, Obres Públiques i Mobilitat. Entre altres aspectes es reconeix la labor de Quart de Poblet en la millora dels seus polígons amb la incorporació de carrils bicis que connecten l’àrea industrial amb el centre urbà. Així mateix, el Govern central ha atorgat en dues ocasions els premis a la Setmana Espanyola de la Mobilitat Sostenible a l’Ajuntament per la labor desenvolupada en aquesta àrea.

Brussel·les també va situar a Quart de Poblet en el podi. En 2021 va quedar entre els tres finalistes del premi Seguretat Viària Urbana superant a grans capitals de tota la Unió Europea.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia