L’Ajuntament de València ha augmentat la tramitació d’expedients en un 356,58%

Lluïsa Notario: “Des que arribem vam posar en marxa un procés d’optimització del servici i modernització dels processos”

L’ajuntament triplica el nombre d’expedients i reduix prop del 70% el termini de tramitació respecte a l’any 2015

L’Ajuntament de València ha augmentat la tramitació d’expedients en un 356,58% des de l’any 2015, i ha reduït el temps en el qual es tramiten els expedients; un 70,37% els contractes d’obres; un 63,24% els contractes de servicis; i un 67,42% els de subministraments. Tal com ha explicat la regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario, “este augment dels expedients i la dràstica reducció dels terminis demostra que gestionem de manera eficient, responsable i racional els recursos públics de tots els valencians i valencianes”.


Durant la compareixença pública, Notario ha explicat quals han sigut les claus de la millora de les dades relatives al servici de contractació “des que arribem vam posar en marxa un procés d’optimització dels procediments de contractació, amb mesures que han suposat la reforma i la modernització del servici de contractació a través de l’estandardització dels processos i la formació contínua del personal propi del servici i altres servicis per a aconseguir una major eficiència i facilitar la tramitació dels seus contractes”.


Les mesures preses han anat des de la modificació de l’estructura del servici de contractació a la formació específica dels responsables. També s’ha millorat el procés de tramitació electrònica i s’han simplificat els tràmits, la qual cosa s’ha traduït en una millora de l’eficiència del servici, que no ha parat de créixer de manera estable des de l’any 2015. “Un procés de millora”, ha precisat Notario, “que ens ha permés dotar de major eficiència no sols al servici de contractació, sinó també a la resta de servicis. La principal reducció del temps es produix en del procés que va des de l’inici de l’expedient a la publicació de la convocatòria”.


Els servicis d’obres han passat de 135 dies en 2015, a només 40, els de servicis de 204 a 75, i els de subministraments han baixat des dels 132 dies als 43 dies en l’exercici passat. “Això suposa mesos de reducció dels terminis, la qual cosa té un benefici considerable en l’economia dels valencians i en l’ocupació, i demostra la bona utilització que fa este govern dels diners públics”.


L’any 2015 es van formalitzar 76 contractes, en el 2018 187, en el 2019 van ser 279, en el 2020, malgrat la pandèmia, la xifra va créixer fins als 337, i en el 2021 s’han tramitat 347 expedients.”


Pel que respecta al tipus de contractes, en este últim any 143 han sigut de servicis, 69 de subministraments i 39 d’obres. La resta correspon a un altre tipus expedientes. El total de contractes adjudicats en 2021 sumen un import de 113.678.911,32 €, la qual cosa suposa un increment del 28,34% respecte dels contractes de 2015.
Disposem de talls de veu i material gràfic

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.