L’Ajuntament de València oferix 570 places gratuïtes d’idiomes per a persones joves, 110 més que en l’última edició

La Regidoria de Joventut amplia l’oferta d’idiomes amb nous cursos d’alemany i francés

L’Ajuntament de València, a través de la regidoria de Joventut, ha posat en marxa una nova edició de “Idiomes Joves”, un programa per a facilitar que les persones joves de València puguen aprendre idiomes de manera gratuïta mitjançant cursos teòrics i de conversa en anglés, valencià, francés i alemany. Les classes es realitzaran des del 3 d’octubre al 22 de desembre i les inscripcions comencen el dia 1 de setembre. La regidora de Joventut, Maite Ibáñez, ha explicat que “saber idiomes és una de les competències més demandades en el món laboral i, per això, oferim estos cursos d’idiomes gratuïts, que afavorixen la igualtat d’oportunitats”.

La iniciativa pretén recolzar a les persones joves que vulguen aprendre i perfeccionar estos idiomes, així com millorar les opcions d’ocupabilitat, mobilitat o superació dels exàmens oficials. Estos cursos es duran a terme durant els mesos d’octubre a desembre en horari de matí o vesprada, perquè les persones interessades els puguen compaginar amb els estudis o el treball.

Els cursos d’anglés oferits són nivell B1 i B2, mentre que els de valencià corresponen al C1. Els grups de conversa en tots dos idiomes també disposen de diferents nivells (speaking B1, B2 i C1) i valencià B2 i C1. Els cursos d’alemany oferits són nivell A2, i els de francés A2 i B1, tant teòrics com orals.

Els cursos formatius i els grups de conversa seran impartits a les aules de l’edifici de la regidoria de Joventut (Espai Jove VLC), en alguns Centres Municipals de Joventut, com el de Russafa, Natzaret o Patraix, o mitjançant classes en línia. Els cursos també tindran lloc en Benimàmet, per a donar servici a la gent jove de Pobles de l´Oest, en Borbotó, per a la de Pobles del Nord, i a Castellar – l´Oliveral, per a la de Pobles del Sud. S’afavorix així que les persones joves que visquen més allunyades del nucli urbà el tinguen més fàcil per a accedir als programes de la regidoria de Joventut. Ibáñez ha recordat que “des de principis d’any estem portant els cursos a les pedanies de València, ja que apostem per descentralitzar les activitats i serveis que oferim”. 

La regidora de Joventut ha destacat que “els cursos d’idiomes són una de les activitats més demandades, com reflectix el creixent nombre de sol·licituds, per això, les últimes edicions hem ampliat el nombre de places i de torns i, ara, augmentem el nombre d’idiomes”. En este sentit, ha recordat que “mentre que en l’anterior edició  vam oferir 460 places, en esta oferim 570, és a dir, 110 més que en la passada edició. Estos cursos són adequats per a aquells joves que pretenen aprendre, practicar i perfeccionar un idioma, expressar-se d’una manera més adequada, ampliar el seu vocabulari o millorar la comprensió oral i escrita”, ha explicat Maite Ibáñez. 

Inscripcions i concessió

Segons ha indicat la regidora, aquelles persones que desitgen inscriure’s el podran realitzar a través de la pàgina web de la regidoria de Joventut www.joventut-valencia.es. Les places s’assignaran per ordre d’inscripció i seguint l’ordre dels llistats d’espera. El termini d’inscripció s’obri l’1 de setembre a partir de les 9 h. 

Prèvia inscripció, s’haurà de realitzar una prova de nivell. Una vegada finalitzat el període d’inscripció, si existixen places disponibles en un grup, les inscripcions romandran obertes fins a completar les places oferides.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.