L’Ajuntament de València posa en marxa la campanya “Trenquem el silenci, parlem del suïcidi”

El regidor de Sanitat i Consum de l’ajuntament de València, Emiliano García, ha presentat la campanya d’informació i sensibilització que té com a objectiu visibilitzar el suïcidi a la ciutat de València. 

La campanya “Trenquem el silenci, parlem del suïcidi” servirà per a donar a conéixer a tota la ciutadania les activitats que desenvolupa el Grup de Treball de Prevenció del Suïcidi i Atenció a la Salut Mental, i els recursos als quals pot accedir qualsevol persona que el necessite.

S’ha creat un Grup Intersectorial, integrat per personal tècnic municipal i de la Generalitat Valenciana, entitats acadèmiques i professionals especialitzats del sector, que durà a terme tres tipus d’actuacions: campanyes per a informar, sensibilitzar i visibilitzar el suïcidi, realització d’estudis que permeten ajustar les polítiques municipals i formació al funcionariat dels servicis Municipals que tracten este tipus de casos.

A la Comunitat Valenciana cada dia se suïcida una persona, provocant el doble de morts que els accidents de trànsit. 

En 2018 la taxa de suïcidis va ser de 7,6 per cada 100.000 habitants, a més l’actual situació sanitària està afectant de manera negativa a totes les persones que pateixen este tipus de patologies.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.