L’Ajuntament de València, premiat pel seu Servici d’Atenció Domiciliària

La regidora Isabel Lozano ha arreplegat hui el premi a Fuenlabrada

L’Ajuntament de València ha sigut reconegut “per les bones pràctiques i qualitat dels servicis d’atenció domiciliària” per la Càtedra en Innovació en Servicis Socials i Dependència. La regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano, ha recollit hui este premi al Congrés Nacional d’Atenció Domiciliària que s’ha celebrat a Fuenlabrada.

La regidora ha explicat que “el Servici d’Ajuda a Domicili de l’Ajuntament de València és considerat un dels millors d’Espanya pel seu nivell d’atenció, l’agilitat en la tramitació, la disponibilitat pressupostària per no generar llistes d’espera i els ajuts tècnics que proporciona”. 

El premi també ha destacat “els ajustaments que s’han realitzat en la seua coordinació per garantir una adequada prestació per part dels agents que intervenen: treballadors socials, terapeutes ocupacionals, integradors socials, psicòlegs, infermers, fisioterapeutes, podòlegs i perruquers que complementen la tasca de les auxiliars d’ajuda a domicili”.

En paraules de la regidora, “estos avanços han propiciat una atenció adequada i, com a conseqüència, un creixement constant en usuaris atesos, fet que ha portat a un augment important del personal auxiliar d’ajuda a domicili”.

“Hem de recordar que este servici ajuda les persones en situació de dependència i que, el nou contracte, disposa d’un sistema urgent perquè qui ho necessite puga aconseguir un cuidador en pocs dies”, ha indicat en ressaltar que “l’objectiu d’este servici és solucionar problemes puntuals de manca d’atenció i que els col·lectius vulnerables no estiguen sense cura ni un dia”.

Isabel Lozano ha recordat que l’Ajuntament dedica al contracte del Servici d’Ajuda a Domicili un pressupost de 60 milions d’euros per a quatre anys, “cosa que permet duplicar el nombre de persones ateses”. “Durant la pandèmia es va detectar que moltes persones dependents que es contagiaven de covid es quedaven sense cuidadors per por de contagiar-se, mentre que en altres circumstàncies el cuidador és el contagiat i no té substitut”. I per això, este nou servici té un procediment d’urgència per adjudicar un cuidador de manera immediata a les persones que ho necessiten.

La regidora de Serveis socials de València, Isabel Lozano, ha explicat que “el nou contracte d’atenció domiciliària suposa un abans i un després en la cura de les persones més vulnerables de la ciutat i hui això se’ns reconeix en un premi en l’àmbit estatal”.

“Cal destacar que en abril d’enguany els directors de servicis socials d’Espanya ja van posar un notable a la gestió municipal amb els més desafavorits, destacant ‘l’aposta política’ feta per l’Ajuntament per garantir els drets dels ciutadans de València. Igualment, l’any 2021 un altre premi estatal reconeixia València, conjuntament amb Alzira i Quart de Poblet, entre els municipis amb els millors servicis socials d’Espanya”, ha conclòs la regidora.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.