L’Ajuntament destina 2,2 milions d’euros a la transformació digital del teixit comercial de Ciutat Vella

Sanjuán: “Gràcies a este pla fins a 300 autònoms i PIMES de Ciutat Vella tindran l’oportunitat d’obtindre una formació a mesura per a dur a terme la digitalització del seu comerç o empresa

La Junta de Govern Local ha aprovat un pla dur a terme la transformació digital dels comerços i autònoms de Ciutat Vella. El regidor delegat d’Hisenda, Borja Sanjuán, que ha comparegut en roda de premsa acompanyat del vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha donat compte hui d’este i altres acords de l’executiu municipal, com l’aprovació de dos programes d’ajudes al sector cultural de la ciutat.

Hui s’ha adjudicat el contracte d’assessorament o formació en línia per a impulsar la transformació digital de l’activitat comercial de PIMES i persones autònomes de Ciutat Vella. Un pla que està cofinançat per l’Ajuntament i la Unió Europea, a través dels fons Next Generation.

Tal com ha explicat el regidor d’Hisenda “gràcies a este pla fins a 300 autònoms i PIMES de Ciutat Vella tindran l’oportunitat d’obtindre una formació a mesura per a dur a terme la digitalització del seu comerç o empresa”. El programa compta amb 75 assessors, que formaran de manera personalitzada i individualitzada als responsables de les empreses que es subscriguen a este pla, tinguen o no coneixements previs en la matèria.

L’objectiu del pla és capacitar estes empreses a “accedir a clients de manera digital, i reduir l’especial dependència que tenen els comerços de determinats barris a l’afluència de turistes i visitants, la qual cosa, tal com ha demostrat la pandèmia, els lleva competitivitat”, ha afirmat Sanjuán, qui ha destacat que “totes aquelles empreses que en un termini breu de temps no estiguen utilitzant eines digitals de venda i tinguen presència en xarxes socials, tindran dificultats per a arribar al públic”.

El pla compta amb un pressupost de 2,255 milions d’euros. Es pot obtindre informació del pla i sol·licitar les ajudes a través del següent enllaç: https://acortar.link/hLmEPZ.

Convocatòries Servici d’Acció Cultural

La Junta de Govern ha aprovat una sèrie d’ajudes a projectes escènics d’especial interés, que tenen per objecte impulsar totes aquelles propostes encaminades a afavorir l’accessibilitat i la inclusió social a través de les arts escèniques en tota la seua diversitat (dansa, circ, teatre, arts vives), així com promoure la investigació i l’intercanvi d’experiències i el coneixement entre la ciutadania. Sanjuán ha destacat que “pretenem que les indústries creatives de la ciutat, en un futur siguen un dels pilars econòmics sobre els quals s’assente el desenvolupament de València”.

La primera de les convocatòries compta amb un pressupost de 67.500 euros i va dirigida a projectes escènics que afavorisquen l’accessibilitat i la inclusió social. Sobre este tema el regidor ha afirmat “que és necessari que totes les persones es vegen reflectides i representades en la cultura”.

La segona de les ajudes, que compta amb un pressupost de 80.000 euros, va destinada a sufragar els costos dels projectes presentats pels festivals i circuits de caràcter escènic. “A la ciutat tenim una xarxa de festivals amb una dilatada trajectòria que han posat en valor la pròpia identitat dels barris, i que tenen un gran potencial com a atractiu turístic i per a contribuir a la cohesió social i la dinamització cultural de València”, ha subratllat Sanjuán.

Dades de tresoreria

Hui s’han publicat les dades de Tresoreria General del consistori. Entre estes dades destaca el període mitjà de pagament a proveïdors, que se situa en 31,75 dies. A 31 d’agost s’han pagat 10 milions d’euros més que en el 2021, en factures i certificacions. El regidor d’Hisenda ha remarcat que “enguany hem posat a la disposició de les empreses de la ciutat 10 milions d’euros més que l’any passat, amb un import total de 169 milions d euros”.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.