L’Ajuntament ofereix visites guiades gratuïtes a la torre de la Llotja

Cal reservar cita prèvia en el telèfon 695 500 290

Les visites tindran lloc dijous, dissabte i diumenge a les 11 hores, les 12 hores i les 13 hores

La Regidoria d’Acció Cultural, Patrimoni i Recursos Culturals ofereix a la ciutadania visites guiades gratuïtes a la torrassa de la Llotja per celebrar el 16 de novembre, Dia del Patrimoni Mundial

Així, a partir de dijous, i fins al mes de juny de 2024, s’oferiran visites dirigides per un guia autoritzat tres dies a la setmana. Les visites seran debades i tindran una durada aproximada de 30 minuts. 

Les visites tindran lloc dijous, dissabte i diumenge a les 11 hores, les 12 hores i les 13 hores. Per poder participar en estes visites, cal sol·licitar cita prèvia en el telèfon 695 500 290. L’horari d’atenció telefònica és de dilluns a divendres de 9 a 18 hores i només s’acceptaran quatre inscripcions per telefonada. Les visites seran en castellà, valencià i anglés i les persones inscrites hauran de personar-se en la recepció de la Llotja deu minuts abans de l’entrada. 

De forma excepcional, i per celebrar el Dia del Patrimoni Mundial, dijous, 16 de novembre, hi haurà cinc visites per dia, que tindran lloc a les 11, les 12, les 13, les 14 i les 16 hores. 

La Llotja de València és monument historicoartístic des de l’any 1931 i forma part del patrimoni mundial des de l’any 1996. És l’únic monument arquitectònic valencià que disposa d’esta distinció. L’edifici consta d’un saló columnari, una torrassa, el pavelló del Consolat del Mar i el pati dels tarongers. 

La torrassa és un dels elements més significatius i distintius del monument. Va ser edificada a finals del segle XV tot i que, posteriorment, fou recrescuda i emmerletada. Als pisos superiors s’accedeix per mitjà d’una porta menuda ornada amb un àngel custodi. Una escala de caragol condueix als pisos superiors. La torrassa accedeix a una terrassa des d’on s’hi pot contemplar una vista de la ciutat, especialment les voltes del Mercat Central i la portada de l’església de Sant Joan del Mercat. 

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.