L’alcaldessa d’Alcàsser participa a Mallorca en una trobada internacional de dones electes

Junt amb altres edils de la Comunitat Valenciana, i mitjançant el Fons Valencià per la Solidaritat, s’ha analitzat i visibilitzat el paper de les dones en la política

L’alcaldessa d’Alcàsser, Eva Zamora, ha format part d’una delegació de dones edils de municipis de la Comunitat Valenciana membres del Fons Valencià per la Solidaritat que ha participat a Mallorca a la trobada “Les Elegides”, un encontre internacional entre dones electes d’Europa i de països del sud. La finalitat d’aquesta trobada, organitzada pel Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació, ha sigut visibilitzar i enfortir la participació de les dones en la presa de decisions i crear xarxes de col·laboració i intercanvi de coneixements i experiències, fomentant així un lideratge equitatiu en la vida política i pública.

Durant la trobada, s’ha evidenciat la problemàtica global que existeix amb les dones en el seu accés a llocs de responsabilitats polítiques i socials, tot que amb graus diferents segons l’avanç democràtic i social dels diferents països, però amb una clara transversalitat de desigualtats i d’existència de barreres. A més, es va compartir la necessitat en el fet que les dones joves tinguen en els seus entorns dones líders que els servisquen de referents per a fer passos endavant en l’àmbit polític i social, amb tota la incidència cap a la igualtat i la perspectiva de gènere que això suposa. També es va valorar el paper de la cooperació internacional municipalista i descentralitzada com a eina potencial en la democratització equitativa d’entitats locals d’arreu del món.

Així Zamora ha destacat la «importància d’aquesta mena de trobades per a posar en valor el paper de la dona en tots els àmbits de la societat, i especialment en la política; a més d’una oportunitat per a compartir experiències i treballar cap a una igualtat real i efectiva».

Les participants valencianes, a més de l’alcaldessa d’Alcàsser, Eva Zamora, han sigut Isabel López, alcaldessa de Xixona; Rosa Martínez, regidora de Cooperació de l’Ajuntament de l’Alcúdia i vocal de la Junta Executiva del Fons; Mariola Galiana, regidora de Cooperació de l’Ajuntament d’Elx i vocal de la Junta Executiva del Fons; Rosana Caselles, regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Teulada; Xelo Cascant, regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Muro d’Alcoi; i Cristina Sancho, tècnica del Fons Valencià per la Solidaritat.

El Fons Valencià per la Solidaritat, l’associació per la cooperació internacional i l’educació per al desenvolupament dels ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana

El Fons Valencià és l’associació d’entitats locals de la Comunitat Valenciana que té com a objectius realitzar i finançar projectes de cooperació internacional i d’educació per al desenvolupament, amb les aportacions econòmiques que cada any fan els seus socis (ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana). Actualment, el Fons compta amb 137 entitats locals valencianes sòcies (128 ajuntaments i 9 mancomunitats) i concentra les seues actuacions de cooperació descentralitzada a l’Equador, Bolívia i el Salvador, així com en països en situacions d’emergència. Així mateix, realitza projectes de sensibilització cap a un desenvolupament humà, equitatiu, just i sostenible entre la població de les entitats locals sòcies del Fons, i a la ciutadania valenciana en general.

La relació entre els municipis del sud i el Fons ve donada per la participació municipalista i descentralitzada en polítiques de cooperació per al desenvolupament social i econòmic, amb la col·laboració en projectes nascuts de les necessitats concretes i locals, i sol·licitats pels mateixos municipis o a través de contraparts, com ara les ONGD. La participació en els projectes de cooperació sempre té com a objectius, de totes les parts col·laboradores, el respecte cap a la cultura local i l’absorció mútua de coneixements i experiències.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.