L’Alcúdia inicia un projecte d’empoderament femení a Montortal

Des del 10 d’abril fins al 5 de juny, L’Ajuntament de l’Alcúdia amb la col·laboració de  l’Agència d’Igualtat i Convivència de la Mancomunitat de la Ribera Alta. Realitzarà tres tallers  per a les ciutadanes de Montortal. 

En aquests tallers, el que es busca és contribuir a l’empoderament femení de les dones  de Montortal

En aquests tallers, el que es busca és contribuir a l’empoderament femení de les dones  de Montortal. Mitjançant l’aplicació de diferents tècniques i activitats, totes elles relacionades  entre si, que potencien la seua autoestima. Autoconeixement i benestar, sempre tenint  present la transversalitat de la igualtat dins de la metodologia de les activitats. 

És per això que, aquest projecte fica el focus d’intervenció en les dones d’ètnia gitana. Col·lectiu majoritari a la localitat de Montortal. Per ser dins del col·lectiu de dones, un dels  grups que més desigualtats pot sofrir tant pel fet de ser dones. Com pel fet de formar part del  col·lectiu d’ètnia gitana. 

És important recalcar ací, que la desigualtat d’aquestes dones es pot veure accentuada. Pel fet de viure a este municipi, a causa de la seua situació geogràfica,a que es troba a 1,5 km  de la localitat de l’Alcúdia. Cosa que fa que les persones que habiten en Montortal tinguen la  necessitat de desplaçar-se a l’Alcúdia per qualsevol situació. 

Els tallers, amb el nom de “Dones flamenques”, “La Rotonda es meua” i “Al teu Aire”,  s’impartiran durant els mesos d’abril a juny. Amb l’objectiu de dotar a les dones de Montortal  de ferramentes que potencien el seu empoderament. La seua autoestima, l’autocuidat i  l’autoconeixement així com impulsar la creació de xarxes o espais de suport mutu. On  elles se senten segures i lliures d’expressar les seues necessitats, inquietuds i experiències.

En conclusió, aquest projecte no vol més que contribuir al benestar de les dones de  Montortal, dotant-les de ferramentes essencials per poder treballar l’empoderament, així com  per fer front a les desigualtats existents per raó de gènere que aquestes dones puguen sofrir.  Totes les accions estan abanderades per la transversalitat de gènere com a ferramenta de  promoció de la igualtat de gènere.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.