L´Alcúdia reprén la seua Setmana Santa després de la pandèmia amb el seu tradicional concert de Diumenge de Rams

Metal y organo

Víctor G. Liñana i Almudena Herchiga presenten en la Setmana Santa de l´Alcúdia el seu nou projecte per a quartet de metalls i òrgan, LES PASSIONS DE CRIST. Per a abordar aquest repertori compten amb la col·laboració dels mestres José Vicente Boix a la trompa, Sergio Soler amb el trombó i Miguel Ángel Calvo com a tuba.

El concert tindrà lloc el dia 10 d’abril a les 18:30h, a l’Església de Sant Andrés Apóstol de l’Alcudia (València), declarada Bé d’Interés Cultural, una de les mostres del classicisme barroc valencià de l’últim terç del segle XVIII.

El programa del concert està centrat en la setmana santa. Conté obres de Johann Sebastian Bach que pertanyen a les seues diferents passions segons Sant Mateu, Sant Lluc, Sant Marcos i Sant Joan, i d’altra banda, interpretaran la Missa Brevis de Jacob de Haan que embolicarà a l’església de diferents sonoritats.


La Missa Brevis, és una composició escrita per a cor i banda simfònica, va ser encarregada pel Consell Departamental per a la Música i la Cultura de Haute-Alsace en Guebwiller (França), per a la commemoració del mil·lenari del naixement del Papa León IX a Satisfer (França). El compositor va dirigir l’estrena el 23 de juny de 2002. Els moviments de la missa, Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus, Benedictus i Agnus dei són molt adequats tant per a la missa Catòlica com per a la litúrgia protestant. La setmana santa és una de les èpoques més especials de l’any aquesta música embolica l’espai d’un ambient emocionant.

Tradicionalment, la música religiosa que els grans compositors han escrit per a acompanyar la Setmana de Passió, ha sigut concebuda en la majoria dels casos per a ser interpretada per grans cors acompanyats de grups orquestrals. En aquest cas, el concert constarà d’una interpretació d’aquestes obres realitzada per una nova formació d’instruments que rares vegades sol ser emprada: l’òrgan i el quartet de metalls. Aquesta formació enalteix la força i grandiositat característics d’aquests instruments de vent.

El quartet de vent metall i òrgan està format per Víctor G. Liñana a la trompeta, Jose V. Boix amb la trompa, Sergio Soler amb el trombó, Miguel A. Calvo com a tuba i Almudena Herchiga en la interpretació de l’òrgan. Tots els músics són professionals amb una àmplia formació i experiència com a intèrprets.

El talent de Victor G. Liñana i Almudena Herchiga els ha conduït com a duo artístic a diferents escenaris de la geografia espanyola sent protagonistes no sols de concerts sinó també de múltiples esdeveniments amb diferents característiques, entre ells destaquen el Festival Internacional d’Abarca de Campos a Palència o el Santuari de la Caritat d’Illescas a Toledo on és organista titular Herchiga.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia