L’alumnat del col·legi Luis Vives finalitza la seua Setmana Cultural

L’alumnat del col·legi Luis Vives finalitza la seua Setmana Cultural amb activitats al voltant del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca

El col·legi Luis Vives de Sueca ha finalitzat la seua Setmana Cultural dedicada a la importància del cultiu de l’arròs en el municipi, amb una jornada, que s’ha vist retardada uns dies a causa del mal temps, i que ha començat amb una xarrada en la qual ha participat l’alumnat de 3r i 4t de l’ESO; l’alcalde de la ciutat, Dimas Vázquez; la regidora responsable del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, Manoli Egea; el coordinador del certamen, Tony Landete; el cronista oficial de la ciutat, Juan Antonio Carrasquer; i l’agricultor, Rafael Máñez.

Els i les joves estudiants han pogut realitzar tot tipus de preguntes i solucionar dubtes sobre el cultiu de l’arròs a Sueca i sobre el seu certamen més internacional, en un col·loqui que ha resultat molt instructiu i interessant per a tots els participants. En finalitzar, l’alcalde i la regidora responsable del Concurs han entregat a cada alumne un saquet d’arròs.

“Per a mi ha sigut una grata sorpresa comprovar les inquietuds de l’alumnat sobre l’origen del cultiu, les tipologies d’arròs que existeixen, com cuinar-lo o com va nàixer el nostre Concurs. Estem molt satisfets pel seu interés i participació en esta xarrada, i en tots els actes proposats en la Setmana Cultural, especialment, per haver-los pogut facilitar la informació que ens han sol·licitat”, ha afirmat l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, qui ha agraït també la participació de la regidora, Manoli Egea, i el treball i implicació de la direcció i el claustre del col·legi perquè resultara tot un èxit. 

Per la seua part, la regidora responsable del Concurs, Manoli Egea, ha assenyalat que “l’interés de col·laborar en estes activitats ha sigut el de facilitar a l’alumnat més informació sobre el certamen. Per a això, hem volgut portar fins al col·legi al guanyador del premi a la Millor Paella Local en l’última edició del Concurs, el restaurant Fernandet, perquè els més xicotets coneguen com és el procés d’elaboració seguint la recepta del certamen. Així mateix, el restaurant La Granja ha prestat també la seua col·laboració oferint un showcooking a l’alumnat de cursos superiors sobre com es cuina la paella, en este cas, a llenya”. 

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.