L’Arxiu Municipal d’Almussafes digitalitza els documents del segle XVIII entregats pel metge José Bosch Marí

Es tracta de diversos llibres datats entre 1720 i 1790 que estaran en breu a disposició dels ciutadans a través d’Internet

Almussafes, a 1 de juliol de 2015. L’Ajuntament d’Almussafes invertix prop de 4.000 euros en els treballs de digitalització de quatre obres, cedides fa quasi tres dècades a l’arxiu municipal pel metge de la població, difunt l’any 1996, José Bosch Marí. La labor de reproducció d’estos documents, que actualment es troben en evident estat de deteriorament, té per objecte el manteniment dels mateixos, al mateix temps que facilitar l’accés dels veïns a les dades arreplegats en les seues pàgines.

dititalització arxiuConservar els documents que parlen del passat constituïx una activitat primordial per a preservar el patrimoni cultural d’un lloc. Amb el pas del temps, de vegades pel seu ús, alguns es deterioren. Gràcies a la tecnologia, ara és possible obtindre còpies digitals que ens permeten continuar accedint a la informació sense perill per a la integritat del suport original.

L’Arxiu Municipal d’Almussafes ha posat en marxa recentment el projecte de digitalització de quatre llibres donats en 1988 pel metge i investigador José Bosch Marí. Es tracta de dos llibres comptables titulats “De las Manos de Cargo y Descargo” y de “Pleito por las aguas de las escorrentías de la acequia La Rabiosa entre Almusafes y Benifayó de Falco” y el “Libro de la incorporación al patrimonio real…”, tots ells datats entre els anys 1720 i 1790. Junt amb estos volums, també s’estan digitalitzant “Llibres d’actes de sessions de Ple”, “Llibres d’actes de la Comissió Permanent”, així com plans cadastrals de 1980 i registres d’obres transcendentals.

L’empresa Grup Visual d’Algemesí ha sigut l’encarregada de dur a terme el projecte amb un pressupost d’al voltant de 3.800 euros. La responsable de l’Arxiu Municipal d’Almussafes, Pilar Raga, assegura que les obres digitalitzades “estan molt deteriorades i l’única manera de difondre-les és transformant-les en documents electrònics”. El Consistori Municipal té previst continuar amb estos treballs de digitalització per a “facilitar l’accés als ciutadans, en alguns casos directament a través de la pàgina web de l’Ajuntament, al fons històric de la localitat”.

L’Arxiu Municipal d’Almussafes participa i col•labora activament en les activitats relacionades amb la història que s’organitzen en localitat i facilita l’accés a les dades a aquelles persones i institucions interessades a conéixer informació relacionada amb el nostre passat.

Peu

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.