L’Eliana i la Coordinadora en defensa dels boscos del Túria signen un protocol de col·laboració

L’objectiu és continuar treballant conjuntament per a conservar l’entorn natural, especialment del barranc de Mandor.

L’Ajuntament de l’Eliana ha signat aquesta setmana el protocol de comunicació i col·laboració sobre actuacions conjuntes al costat de la Coordinadora en defensa dels boscos del Túria

Així, l’alcalde de la localitat, Salva Torrent; i el president de la Coordinadora, Ángel Morales. S’han reunit en el consistori junt amb la regidora de Sostenibilitat Ambiental, Cristina Díaz, i altres representants de la coordinadora a l’Eliana.

Totes dues parts tenen com a objectiu comú la salvaguarda i protecció del medi ambient i singularment del riu Túria. Representat en l’Espai Natural Protegit del Parc Natural del Túria i, en particular, en el barranc de Mandor.

“Continuem treballant per a protegir els nostres entorns naturals, especialment el barranc de Mandor. La construcció de la via per a bicicletes i vianants. Que ja està executant-se junt amb el projecte de la CHJ que està desenvolupant per a la renaturalització de l’entorn. Faran que aquest espai siga aprofitat encara més pels nostres veïns i veïnes”, ha explicat Torrent.

La reunió ha servit per a signar el protocol actualitzat, ja que l’últim document data de 2017. El protocol versa sobre tres grans qüestions. D’una banda, la protecció i recuperació de la zona gràcies al projecte de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) i la col·laboració en la realització de treballs de neteja de canya; el desenvolupament d’un pla de prevenció d’incendis, inundacions i contaminació lumínica nocturna en la zona

I finalment, la col·laboració en la sensibilització i patrimoni amb el programa ecoAula, fomentant el voluntariat mediambiental i programant activitats educatives i campanyes per a informar la comunitat sobre la importància de protegir el nostre entorn natural.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.