L’Ènova lluita contra el despoblament

L’Ajuntament estima que hi ha un 25% d’habitatges desocupats i valora la possibilitat d’atraure nous veïns a través dels lloguers. 

Amb 93 anys José és una de les persones més longeves de l’Ènova i junt amb amics i companys comenta que cada vegada el municipi té menys habitants i que s’han de buscar sol·lucions per frenar el despoblament. 

És per això que l’Ajuntament busca mesures per tal de pal·liar el despoblament. En concret, l’Ènova ha passat de tindre 1.400 habitants a 900 en 70 anys i continua baixant aquesta xifra. El mateix ocorre amb altres municipis del territori. 

És per això que els xicotets municipis reclamen més ajudes a les administracions i reivindiquen una política més forta que aposte pels municipis més menuts.

Davant les baixes xifres de població i amb poca ocupació, l’Ènova també es proposa crear una unió de comerciants per tal d’apostar pel comerç local i incentivar als veïns i veïnes a què compren al municipi. D’aquesta manera, es generaran llocs de treball, es crearà riquesa local i es mantindran els serveis.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.