Les Arts explica al públic infantil el procés de creació d’una òpera a través d’un conte

L’Aula Magistral acull ‘Conta’m una òpera’, que recupera la figura del contacontes per a explicar com Donizetti va compondre ‘L’elisir d’amore’
A més del cicle de funcions educatives, Les Arts ha programat una funció familiar el dissabte 27 i una altra el diumenge 28 de febrer

El Palau de les Arts explica al públic infantil el procés de creació d’una òpera a través d’un conte en la seua proposta educativa ‘Conta’m una òpera’, que acull aquesta setmana l’Aula Magistral dins de ‘Les Arts és educació’. L’activitat, ideada i produïda pels Arts, recupera la figura del contacontes que, en aquesta ocasió, narra l’argument d’una òpera, sense deixar passar els seus moments musicals i escènics més rellevants, gràcies a l’acompanyament de cantants i pianista, a més dels elements que conformen l’escenografia.

La trama de ‘Explica’m una òpera’ transporta als més xicotets a l’època de joventut de Gaetano Donizetti, un dels grans noms de l’edat d’or del ‘bel cant’. El jove compositor i el seu libretiste, Felice Romani, estan a punt de finalitzar una de les òperes més benvolgudes del repertori, ‘L’elisir d’amore’.

Dubitatius davant la resposta de l’estricte públic milanés, abans de la seua finalització, compositor i *libretista decideixen comptar la seua nova creació a un grup de xiquets i xiquetes per a conéixer de primera mà les seues reaccions i impressions.

L’actor valencià Paco Iváñez dona vida a Felice Romani per a narrar de manera dinàmica l’argument d’aquest títol. El pianista José Jaime Hidalgo, en el paper del mateix Donizetti, interpreta al piano els moments musicals que il·lustren el conte.

Joves artistes encarnen els rols principals d’aquesta òpera bufa: Adina (Vittoriana De Amicis), Nemorino (Jorge Juan Morata), el sergent Belcore (Giovanni Lucca Failla) i el doctor Dulcamara (Sebastià Peris).

L’espectacle està orientat principalment a estudiants de Primària; no obstant això, Les Arts ha disposat dues representacions obertes al públic familiar el dissabte 27 i el diumenge 28 d’aquest mateix mes amb localitats entre set i nou euros. Totes dues representacions comencen a les 12.00 hores.

‘Explica’m una òpera’ forma part dels espectacles operístics amb els quals Les Arts és educació’ busca acostar i divulgar la lírica i la música simfònica a les generacions més joves.

L’objectiu principal d’aquesta activitat didàctica és que l’alumnat es familiaritze amb l’òpera en si com a expressió artística, així com que interioritze conceptes bàsics del gènere, les funcions de compositor i libretista i els diferents registres vocals.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.