Les entitats socials i culturals d’Alfarb diuen sí a la Trobada

Ahir, dimecres, es va celebrar una reunió informativa a l’Ajuntament d’Alfarb, en la qual la Coordinadora de Centres en Valencià de la Ribera va plantejar al teixit social i cultural d’esta població del Marquesat la possibilitat de celebrar la 37a Trobada. Val a dir que representants de la Coordinadora ja havíem mantingut contactes previs amb la comunitat educativa del CEIP Sant Jaume Apòstol i amb representants de l’Ajuntament. L’objectiu de la reunió, però, era tindre un canvi d’impressions amb les entitats locals per escoltar les seues opinions sobre l’oferta de fer la Trobada al 2022.

Al llarg de la reunió, i després de la introducció que hi feu Santi Cervera, alcalde d’Alfarb, i de les explicacions que hi va donar Joan Cortés, president de la Coordinadora, sobre qüestions organitzatives generals, es va passar a un torn de paraules. En este torn, els representants del teixit associatiu del poble es van mostrar molt receptius a la proposta i van expressar el seu convenciment de poder organitzar la festa pel valencià, personalitzant el model de Trobada a les característiques i potencialitats d’Alfarb.

Durant l’intercanvi d’opinions, sorgiren moltes alternatives quant a l’oferta d’activitats i projectes que es poden incorporar a la programació de la nova Trobada. Ha estat una constant de la reunió les propostes entusiastes des de cadascuna de les entitats assistents i, amb grans traços, es va esbossar un perfil de Trobada mereixedora de ser, durant el 2022, la població amfitriona de l’ensenyament en valencià i la dignificació social de la nostra llengua a la nostra comarca.

El pas següent a fer és la redacció d’un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament d’Alfarb i la Coordinadora de Centres en Valencià de la Ribera – Escola Valenciana que haurà de presentar-se, després de l’estiu, en el primer plenari ordinari que es convoque al setembre. Serà un conveni que garantirà els mitjans i els recursos necessaris per organitzar la Trobada amb les suficients garanties.

A partir de la seua aprovació, es constituirà una comissió, la qual de manera col·legiada i democràtica, gestionarà, per àmbits de treball, l’organització de la Trobada 2022.

Benifaió, 23 de juny de 2021.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.