Les escoles paiportines, model en matèria de Seguretat Viària

El CEIP L’Horta ha participat en la gravació d’un programa de televisió de TVE sobre seguretat viària

Els centres escolars paiportins continuen apostant per l’aprenentatge didàctic de diferents coneixements, competències i valors com és la seguretat viària.

El treball del CEIP L’Horta en educació viària i sostenible l’ha convertit en un participant perfecte per al programa de televisió de TVE “Seguridad Vital”, que analitza tots els aspectes relacionats amb la seguretat viària en les ciutats i carreteres espanyoles, mitjançant entrevistes, reportatges, laboratoris i testimonis.

A través del testimoni de huit xiquets i xiquetes de L’Horta coneixerem com és el seu entorn escolar o com el millorarien. Propostes com ara més zones verdes i parcs o l’ampliació de voreres, que han Il·lustrat amb dibuixos i de manera molt creativa, aportant idees originals que donen solució a problemes de seguretat viària del seu entorn.

L’alcaldessa de Paiporta, Maribel Albalat, i el regidor d’Educació, Alejandro Sánchez, han visitat el centre durant la gravació, felicitant-se per iniciatives tan positives com aquesta i posant en valor el model i exemple en matèria de seguretat viària que pot donar l’alumnat de L’Horta.

Una de les solucions que els menuts i menudes del CEIP L’Horta proposen és el ‘Protocol PAS’, que consisteix a “Protegir, Avisar i Socórrer” en cas d’accident: portar el triangle d’emergència al vehicle per a senyalitzar en cas d’avaria, telefonar a emergències 112 i ajudar a la persona ferida o amb dificultats ràpidament.  

Aquesta activitat és només una mostra més de la formació transversal que es realitza als centres en programes que promouen una mobilitat més sostenible, l’activitat física i l’esport. En el cas del CEIP L’Horta, no només treballen l’educació viària, sinó també els valors i els beneficis de l’esport, a través de la xarxa de Centres Educatius Promotors de l’Activitat Física i l’Esport (CEPAFE), de la qual l’Horta forma part.

El passat curs l’alumnat de cinqué i sisé de primària participava en un curs de primers auxilis i socorrisme; també es va organitzar una eixida en bici per Paiporta, de manera conjunta amb la Federació Valenciana de Ciclisme, dins del programa de la Generalitat Valenciana “Aula Ciclista”. L’èxit de l’eixida ha propiciat una nova trobada amb aquesta “Aula Ciclista” el pròxim mes de març.

Dins d’aquestes accions d’innovació educativa que es treballen a tots els centres educatius paiportins, la promoció d’una mobilitat més sostenible i la formació en hàbits saludables constitueix una peça fonamental, seguint la senda encetada pel consistori amb l’aprovació del Pla d’Acció pel Clima i l’Energia Sostenible (PACES) i el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) de 2017 que guia totes les actuacions de l’Ajuntament en aquest àmbit.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.