Les Falles 2022 arranquen aquest cap de setmana a Xirivella

Cartel-fallas

El dissabte se celebra la cavalcada fallera, el primer dels actes conjunts programats a la ciutat

Aquest cap de setmana arranquen els actes conjunts de les Falles 2022 a Xirivella. Serà la vesprada del dissabte, 26 de febrer, amb la cavalcada fallera. La cavalcada transcorrerà per Camí Nou i finalitzarà en la plaça Gerardo Garcés amb una discomóvil. Aquest acte marcarà l’inici d’unes festes que tornen al seu tradicional mes de març després de dos anys de pandèmia.


“És hora de gaudir, el col·lectiu faller ha estat a l’altura en pandèmia i mereixen unes falles que s’aproximen a la major normalitat possible, sempre amb responsabilitat. L’Ajuntament també viu les falles i estarem al costat d’ells en tots els actes programats”, assegura Encarna Martí, regidora de Festes. Unes Falles molt esperades pel col·lectiu faller, “després de dos anys ja desitjàvem tots que arribaren unes festes semblants al que sempre hem conegut. Només ens queda esperar que tot isca bé. Hem organitzat una programació que suposa la volta a la normalitat però amb molta prudència”, afirma José Luis Page, coordinador de Falles del municipi.


Els actes previs a la setmana fallera continuaran el 6 de març amb el pregó i l’11 amb la Nit d’Albades, amb la participació de les sis falles de la localitat: Mont de Pietat, Gómez Ferrer, Mestre Serrano, València-Teodor Llorente El Canut, Sant Antoni i Sant Joan. Totes elles, al costat de la falla Barri de la Llum, recuperen actes que no es van poder realitzar en les Falles celebrades el mes de setembre passat.


La setmana fallera tindrà la programació habitual, amb l’ofrena floral a la Verge de la Salut el dia 16. L’endemà les falles de la localitat participaran en l’ofrena a la Verge dels Desemparats a València. Aqueix mateix dia també serà la cremà de la falla de la Gent Major, realitzada per les persones majors de Xirivella. El 18 s’entregaran els premis de l’ús del valencià en les Falles. Finalment, el dia 19 al migdia la música envairà la ciutat amb diverses cercaviles organitzades per les diferents comitives. A la nit la cremà posarà fi a les Falles del retorn al mes de març després de la pandèmia.

PROGRAMACIÓ FALLES 2022 DE XIRIVELLA
26 FEBRER: CAVALCADA FALLERA
Concentració a les 17 h a l’altura de la gasolinera de Camí Nou.
El recorregut serà: eixida al c/ Mediterrani (altura de la gasolinera), av. Camí Nou, c/ Sant Joaquim, pl. Església, c/Colom i finalitzarà en la pl. Gerardo Garcés amb una discomóvil.

6 DE MARÇ: PREGÓ DES DE L’AJUNTAMENT
Eixida a les 18 h des de la Casa de Cultura.
Al teatre municipal se signarà el llibre d’honor i es farà el lliurament d’insígnies.
L’acte finalitzarà en la plaça de l’Ajuntament amb el Pregó.

11 DE MARÇ: 21 H NIT D’ALBADES PER LES COMISSIONS DE LES FALLES
Ordre: Mont de Pietat, Gómez Ferrer, Mestre Serrano, València-Teodor Llorente El Canut, Sant Antoni i Sant Joan.

16 DE MARÇ: 19 H OFRENA A la VERGE DE LA SALUT

17 DE MARÇ; 17 H CREMÀ DE LA FALLA DE LA GENT GRAN
La de la falla serà al parc front la llar del jubilat del Barri de la Llum.

17 DE MARÇ: OFRENA A la VERGE DELS DESEMPARATS A VALÈNCIA

18 DE MARÇ: 12.30 H LLIURAMENT DEL PREMI A l’ÚS DEL VALENCIÀ EN LES FALLES
A la porta de l’Ajuntament.

19 DE MARÇ: 12 H CERCAVILES DE SANT JOSEP
Falles Sant Joan, Sant Antoni, València-Teodor Llorente i Mestre Serrano-Alacant. Començarà des de l’església de la Verge de la Salut.
Falla Mont de Pietat. Començarà des de l’església Sant Vicent Ferrer.
Falla Doctor Gómez Ferrer. Començarà des de l’església Sant Francesc de Paula.

19 DE MARÇ: 14-15 H MASCLETADES EN DIFERENTS FALLES

19 DE MARÇ: CREMÀ

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia