Les Falles d’Alboraia reben els premis als seus monuments fallers

La Falla El Palmaret i la Falla Platja Patacona – Camí de Vera van ser les grans guardonades de la nit

El jurat que determina els premis als monuments de les 8 comissions falleres va visitar i va valorar ahir els monuments fallers del municipi, després d’efectuar la plantà aquests dies.

A les 18.30 va començar en la plaça del Carme la gala de lliurament dels premis, comptant amb la presència de l’alcalde d’Alboraia i president de la Junta Local Fallera, Miguel Chavarría, que va compartir escenari amb membres de la junta. També van assistir a l’acte de lliurament Susana Cazorla, regidora de Cultura Festiva, i gran part de la Corporació Municipal de l’Ajuntament d’Alboraia.

La jornada es va desenvolupar amb normalitat, sense que les precipitacions arribaren a afectar l’esdeveniment, i va comptar amb una intèrpret en llengua de signes provinent de la Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana (FESORD CV), que porten ajudant al fet que les falles d’Alboraia siguen més accessibles i inclusives des de 2018.

La gala va començar amb l’atorgament dels premis al “Sentiment Faller”, per a Món Gran, i a l'”Esperit Faller”, per al Centre Ocupacional Pas a Pas.

Una de les novetats d’enguany van ser els premis a les Falles Inclusives, part del Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere, que van recaure (tant la Major com Infantil) en la Falla Calvet.

La gala va continuar amb el lliurament dels premis a les Falles Infantils. Els accèssits atorgats als monuments infantils van ser:

– Premi a la Gràcia: Falla Calvet

– Premio al Ingeni: Falla Palmaret

– Premi a la Simpatia: Falla Port Saplaya

– Premi a la Innovació: Falla del Poble d’Alboraia

– Premi de la Crítica: Falla la Nova d’Alboraia

Els monuments infantils premiats van ser la Falla Rei en Jaume, que va rebre el 3r premi, la Falla Patacona – Camí de Vera, que va ser guardonada amb el 2n premi, i la Falla El Palmaret, que va guanyar el 1r premi en la Categoria Infantil.

Per a finalitzar es va fer lliurament dels premis en la Categoria Absoluta, amb el següent resultat:

– 3r Premi: Falla del Poble d’Alboraia

– 2n Premi: Falla Patacona – Camí de Vera

– 1r Premi: Falla El Palmaret.

Amb aquests resultats es confirmaven els doblets de la Falla El Palmaret i la Falla Patacona – Camí de Vera, en els primers i segons llocs respectivament. Per a finalitzar l’acte, totes les persones assistents van escoltar i van cantar l’himne de la Comunitat Valenciana. Més tard, la Corporació Municipal va fer una visita a les falles guanyadores d’Alboraia.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia