Les famílies de Cullera tindran una ajuda de 1.000 euros a partir del segon fill

L’Ajuntament renova el conveni del Xec Bebé amb ACECU, el qual ja contempla una ajuda de 500€ per al primer fill

Des del 2018 ja s’han beneficiat més de 500 famílies

Fomentar la natalitat, incentivar el comerç local i acompanyar les famílies de Cullera quan decideixen ser pares o mares. Aquests són els objectius principals de la campanya del ‘Xec Bebé’ que impulsa l’Ajuntament de Cullera des de l’any 2018.

La iniciativa, ja renovada per a aquest any amb l’Associació de Comerciants i Emprenedors de Cullera (ACECU). Contempla com a novetat per a aquest 2024 l’augment de l’ajuda fins als 1.000 euros a partir del segon fill. 

Es tracta de «reforçar les polítiques socials a la nostra ciutat afavorint la natalitat i acompanyant econòmicament a les famílies que tenen el seu projecte de vida a Cullera. Al mateix temps que contribuïm directament en el nostre xicotet comerç», segons ha explicat l’alcalde, Jordi Mayor. 

En aquesta línia, cal assenyalar que per al primer fill el consistori ja atorga una ajuda de 500 euros. «Una mesura social de la qual ja s’han beneficiat més de 500 famílies cullerenques des que aprovarem l’ordenança reguladora i ho posarem en marxa l’any 2018». Ha indicat el regidor de Joventut, Àlex Morales.

L’ampliació de la partida pressupostària de les ajudes a la natalitat fins als 65.000 euros persegueix afiançar l’aposta municipal pel benestar de la infància i l’adolescència. Símbol d’aquest suport a la natalitat. Junt amb altres accions que duu a terme el consistori, és que «ja quasi som prop de 25.000 habitants censats a Cullera», ha destacat l’alcalde.

Enfortir el comerç local

Les famílies poden fer ús d’aquest ‘Xec Bebé’ en els 42 comerços d’ACECU que estan adherits a hores d’ara al projecte. Precisament, la presidenta d’ACECU, Carolina Camós, ha assenyalat que la iniciativa del ‘Xec Bebé’. «Beneficia directament als comerços que formen part d’ACECU, ja que les famílies podran anar a comprar tot el que necessiten per al nadó». «És una mesura d’impuls per al comerç local de Cullera que suposa una injecció econòmica de 65.000 € que es gastaran en les tendes del poble», ha afegit Camós.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.