Les obres de l’Avinguda de  Guadassuar, en la recta final

IMG_4971 (1)

Si tot continua com fins ara, el mes de maig es podrà ja obrir al trànsit esta avinguda, totalment remodelada, amb voreres amples, accessible per als vianants, ben il·luminada, sense barreres arquitectòniques, amb carrils bici i pacificació del trànsit.

Malgrat les setmanes de pluges persistents que hem patit en el mes de març, les obres de l’Avinguda de Guadassuar avancen a bon ritme, tal i com va poder comprovar ahir l’alcalde de l’Alcúdia, Andreu Salom, en la visita que va cursar a les obres, acompanyat dels regidors Rubén Grau i Aureli Amat i dels responsables de l’Oficina Tècnica Municipal.

En estos moments, la galta nord de l’alvinguda ja s’ha finalitzat la pavimentació de les voreres i del carril bici, i s’han instal·lat totes les faroles al llarg del 555 metres de la via. Pel que respecta a la galta sud, s’han finalitzat totes les instal·lacions soterrades i tota la vorera, incloent els escocells, passos accessibles i la banda d’aparcament. També a esta galta estan instal·lades les faroles, a falta de finalitzar el cablejat de l’enllumenat públic.

Està previst que en la pròxima setmana es realitzen  els treballs d’asfaltat de la capa de rodament en la calçada i els corresponent passos elevats per pacificar el trànsit.

Amb posterioritat es realitzaran els treballs de senyalització vertical i horitzontal, la jardineria i la instal·lació de mobiliari urbà. 

La remodelació de l’avinguda de Guadassuar millorarà la imatge urbana d’una de les principals artèries d’accés a l’Alcúdia, amb una ampliació substancial de la secció de voreres i espais per als vianants, lligada a la creació dels passos de vianants necessaris, especialment amb l’elevació del pas en l’accés al Centre de Salut i en la connexió de vianants entre l’avinguda Antoni Almela i Comte del Serrallo.

La situació  de l’avinguda de Guadassuar fins ara creava crea una sèrie de problemes derivats del seu recorregut, que partia el nucli urbà en dos i feia difícil l’accés del veïnat a equipaments públics molt concorreguts, com ara el Centre de Dia o el Centre de Salut, a més dels habitatges que queden a eixa part de la carretera.

Com que el disseny era el d’una carretera, no es tenien en compte les necessitats de les persones vianants, extrem que s’agreujava en el cas de persones amb necessitats especials: les voreres eren molt estretes en alguns trams del recorregut i inexistents en altres, i l’excessiu desnivell entre la calçada – molt elevada- i els laterals, unit a una deficient instal·lació lumínica, creava molta inseguretat. Tot això quedarà solucionat amb la present remodelació.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia