Les obres de reforma i ampliació del Centre de Salut d’Algemesí començaran a partir del mes de setembre

L’actual situació postpandèmica i l’increment de plantilla previst, ha obligat a actualitzar el Pla Funcional del projecte, amb la finalitat de redimensionar espais per a professionals i usuaris

Amb la incorporació de noves especialitats i tècniques diagnòstiques a la seua cartera de serveis, el centre d’Algemesí es convertirà en el sisé CSI del Departament de Salut

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública començarà a partir del mes de setembre les obres de reforma i ampliació previstes en el Centre de Salut d’Algemesí.

Això és possible després de la necessària actualització del Pla Funcional del projecte, que ha permés adaptar-lo a les exigències de l’actual situació postpandèmica, projectant espais més amplis per a professionals i usuaris.

Així mateix, l’actualització del Pla Funcional ha permés adaptar el projecte a l’increment de plantilla previst dins del Pla Estratègic d’Atenció Primària, que suposarà un augment del 19% dels professionals que integren l’actual Equip d’Atenció Primària del centre, que donarà cobertura a la zona bàsica d’Algemesí/Albalat de la Ribera.

Cal recordar que el projecte de reforma i ampliació contempla la construcció d’un nou edifici amb planta baixa i tres altures, annex i comunicat amb l’actual centre de salut.

L’increment d’espai permetrà acostar tècniques i serveis hospitalaris a la zona bàsica d’Algemesí, integrant en un únic centre l’Atenció Primària, l’Atenció Especialitzada i l’Atenció Continuada (Urgències), convertint al centre en el sisé Centre Sanitari Integrat (CSI) del Departament de Salut de la Ribera.

Això millorarà l’accessibilitat de la ciutadania al sistema sanitari, en acostar l’assistència sanitària als seus domicilis, la qual cosa permetrà millorar la resposta a les seues necessitats assistencials i els evitarà desplaçaments innecessaris fins a l’Hospital d’Alzira.

Edifici de nova construcció

D’esta manera, la construcció del nou edifici permetrà la incorporació a la cartera de serveis del centre d’una Àrea de Diagnòstic per la Imatge, una Àrea de Suport de Salut Mental i d’una Àrea de Salut Sexual i Reproductiva, les tres de nova creació.

Així, la planta baixa del nou edifici estarà ocupada per l’Àrea de Diagnòstic per la Imatge, una Unitat de Rehabilitació Bàsica ampliada i una Àrea d’Atenció Continuada amb millora de les seues instal·lacions.

Per part seua, les àrees de Suport de Salut Mental i de Salut Sexual i Reproductiva ocuparan part de la primera planta del nou edifici, on també se situarà una Àrea de Tècniques i Exploració, que comptarà amb retinografia, holter i ecografia, i amb 5 consultes de medicina i infermeria que, junt a les altres 14 consultes que se situaran en la mateixa planta de l’edifici actual, conformaran una gran Àrea de Medicina i Infermeria Familiar i Comunitària, que permetrà el trasllat d’algunes consultes des del consultori auxiliar del Parc Salvador Castell.

La segona planta del nou edifici albergarà les àrees de Treball Social i Atenció a la Dona i la Unitat d’Odontologia, que es traslladarà des de la seua ubicació actual en el consultori auxiliar. Altres espais que es trobaran en esta planta seran una sala de cirurgia menor i una Àrea d’Atenció Especialitzada amb 5 consultes polivalents que, en un primer moment, s’utilitzaran per a atenció especialitzada de Dermatologia, Urologia i Traumatologia.

La tercera planta de l’edifici serà on se situe la biblioteca i sala de reunions i formació que existeix en l’actual centre de salut, que completarà l’àrea que, per a docència i participació comunitària, s’habilitarà en les plantes primera i segona de l’edifici. En la tercera planta se situarà, també, la zona de descans del personal que atén la base del transport sanitari urgent, que ampliarà les seues dependències.

Reforma de l’edifici actual

Pel que fa a la reforma de l’actual edifici, esta permetrà ampliar i millorar els espais destinats a les àrees de Recepció, que comptarà amb 6 llocs de treball; Pediatria, amb 8 consultes de pediatria i infermeria pediàtrica, i d’Extraccions i Tractaments, que estarà integrada per 1 sala d’extraccions amb 5 llocs, 1 lloc per a recepció i recollida de mostres, i 2 sales de tractaments d’Infermeria, proves diagnòstiques exploratòries i observació.

Recursos humans

Una vegada finalitzada la seua ampliació i reforma, el CSI Algemesí comptarà amb una plantilla integrada per 71 professionals de diferents especialitats.

Cal destacar que l’aplicació del Pla Estratègic d’Atenció Primària de la Conselleria de Sanitat preveu un increment del 19% de l’actual Equip d’Atenció Primària, que passarà a tindre 57 professionals, entre metges de família, pediatres, infermers, infermers obstètric-ginecològics, treballador social, fisioterapeutes, tècnics especialistes en radiologia, tècnics en cures auxiliars d’Infermeria (TCAE), auxiliars administratius i zeladors.

Ells se sumaran a la resta de professionals que atendran les consultes d’especialitats i àrees específiques.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.