Les obres del post-transvasament Xúquer-Vinalopó estaran acabades l’agost de 2025

Les obres del tram i del post-transvasament Xúquer-Vinalopó estaran acabades a l’agost del 2025 per a la seua posada en marxa en setembre.

Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Carlos Mazón, durant la visita a la primera fase de la conducció del marge esquerre entre l’embassament del Toscar i Agost. 

El cap del Consell ha fet un recorregut per les obres per a comprovar el seu estat, acompanyat de la consellera de Medi Ambient, Salomé Pradas; l’alcalde de Monòver, Loren Amat, i la vicepresidenta de la Diputació d’Alacant, Ana Serna, entre d’altres autoritats i representants de la comunitat de regants.

L’obra del tram II, amb un pressupost de 20 milions d’euros, ja ha estat adjudicada i començarà prompte per poder estar en funcionament a l’agost de 2026. Les obres del tram I, amb un pressupost de 10 milions, s’executaran de forma paral·lela. Les obres del post-transvasament són autònomes entre sí, de manera que quan finalitze el tram I es posarà en funcionament per a començar a subministrar aigua, i el tram II es podrà sumar quan estiga conclòs.

Mazón ha assenyalat el transvasament Xúquer-Vinalopó com a exemple de solidaritat hídrica entre províncies i ha reiterat el compromís del Consell per continuar treballant en les infraestructures hídriques que necessita la Comunitat Valenciana. 

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.