Les obres del Pou de la Molinera avancen a bon ritme i es començarà a subministrar d’aigua a Càrcer, Alcàntera, Cotes i Sellent en un mes

La recuperació del Pou de la Molinera ha sigut un dels objectius principals en el full de ruta de la Mancomunitat d’Alcàntera de Xúquer, Càrcer, Cotes i Sellent. Durant aquests mesos, les obres han avançat notablement i després de la visita aquesta setmana dels tècnics de la Generalitat Valenciana a la zona, reina l’optimisme i s’espera que en un poc més d’un mes el pou ja estiga operatiu i comence a proveir d’aigua a les diferents localitats. En la visita, els tècnics van estar acompanyats en tot moment pels diferents alcaldes de les localitats de la Mancomunitat: el primer edil d’Alcàntera de Xúquer, Julio García, l’edil de Càrcer, Josep Botella, i l’alcaldessa de Sellent, Raquel Sancho. La primer edil de Cotes, Rosami Lorente, no va poder assistir a la visita. El cost d’aquesta obra per a la Mancomunitat ha sigut de 385.000 euros, invertits per a cuidar els aqüífers, en la lluita contra el canvi climàtic i en les noves vies per a garantir el subministrament amb recursos naturals. Les autoritats han confirmat que la qualitat de l’aigua del Pou de la Molinera és excel·lent, per la qual cosa a l’estalvi econòmic se suma el valor del flux hídric. 

L’objectiu principal d’aquest projecte, que ha tardat quatre anys a veure la llum, és  concretar un pou d’extracció d’aigua i la conseqüent electrificació del mateix mitjançant la instal·lació fotovoltaica autònoma (plaques solars) per a permetre la conducció favorable de l’aigua, fins al depòsit existent de la Mancomunitat. La instal·lació del pou té condicions favorables que ajuden mediambientalment i energèticament ja que l’energia solar produeix un reduït impacte ambiental, no emet gasos contaminants i amb el seu funcionament es redueixen les emissions de gasos que són responsables del canvi climàtic. A més, és una solució innovadora que aprofita recursos energètics locals i que utilitza un recurs inesgotable. Aquesta solució adoptada consta d’una electrobomba submergible instal·lada en el pou i una conducció de 540 metres fins al depòsit en el qual s’emmagatzemarà l’aigua que posteriorment serà gestionada segons les necessitats de la Mancomunitat. Aquest mètode de funcionament també produeix energia sense consum de matèries primeres, reduint significativament el cost de la factura del subministrament elèctric de la Mancomunitat, que actualment és el cost més elevat en l’explotació del sistema d’aigua potable, ja que una vegada instal·lat, el sistema generarà un estalvi d’uns 26.000 euros. 

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.