Les oportunitats europees abracen els municipis en la commemoració del Dia d’Europa 

Amb motiu de la commemoració del Dia d’Europa, diferents poblacions han acollit iniciatives per tal d’apropar les polítiques europees als municipis.

Així, a Castelló s’ha celebrat la jornada ‘La Ribera i Europa’ amb l’objectiu de presentar les oportunitats de finançament i de participació tant de l’administració pública com d’empreses i joves en programes de la Unió Europea.

Tres pilars han centrat les diferents intervencions de la jornada: la digitalització, la cohesió territorial i la transició ecològica. Des del Consorci de la Ribera, assenyalaven el seu treball per apropar els fons europeus a les nostres comarques.

Entre les experiències pràctiques que ha presentat el consorci. El projecte de restauració ecològica del Riu Xúquer ‘Canya a la Canya’ o l’Oficina de Transformació Comunitària de la Ribera. Paqui Momparler, presidenta de la Mancomunitat de la Ribera Alta. Presentava altres iniciatives i incidia en la necessitat que les institucions més grans ajuden les més menudes a l’hora d’accedir i gestionar fons europeus.

Sobre la llunyania que poden sentir alguns ciutadans i ciutadanes respecte d’Europa, Carles Arques. President de la Unió Valenciana de Federalistes Europeus a la Comunitat Valenciana, posava el focus en la tendència a l’europeïtzació dels fracassos.

Davant la proximitat de les eleccions europees el proper 9 de juny, l’Eurodiputat del PSPV Domènec Ruiz animava la població a mobilitzar el seu vot per decidir sobre qüestions fonamentals i frenar el creixement de la ultradreta a les institucions europees.

La jornada ‘La Ribera i Europa’ ha comptat a més amb la participació de representants del programa de fons europeus de la Conselleria d’Hisenda, entre d’altres personalitats i entitats d’àmbit local, autonòmic i europeu que han posat en comú les iniciatives de dinamització i prosperitat dels territoris. 

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.