“Les primeres arrels” de l’autogovern de la Comunitat Valenciana

Ximo Puig rep còpia dels arxius sonors que representen “les primeres arrels” de l’autogovern de la Comunitat Valenciana

El president de la Generalitat ha rebut directament de la vicerectora de la UA un dispositiu d’emmagatzematge extern que conté enregistraments de les reunions del Consell preautonòmic

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha visitat l’Arxiu de la Universitat d’Alacant, on ha rebut directament de la vicerectora de la UA un dispositiu d’emmagatzematge extern (USB) que conté còpia dels arxius sonors que representen “les primeres arrels” de l’autogovern de la Comunitat Valenciana, que ara compleix quaranta anys.

En el transcurs de l’acte, el cap del Consell ha destacat la transcendència d’aquestes últimes quatre dècades per a la història de la Comunitat Valenciana, ja que, “malgrat totes les ombres, els èxits i les llums són molt superiors”.

Durant la visita, el cap de l’executiu valencià ha mantingut una trobada amb la rectora de la UA, Amparo Navarro; la secretària general de la UA, Esther Algarra; la vicerectora de Cultura, Catalina Iliescu, i el coordinador del Consell Assessor de l’Arxiu de la Democràcia, José María Perea.

Després d’agrair a la rectora i a tot el Consell Assessor de l’Arxiu de la Memòria la cessió d’aquest document sonor, Ximo Puig ha afirmat que els enregistraments suposen “un reconeixement de tots aquells que van iniciar aquest viatge i que esperem que tinga moltíssims anys de millora, avanç, modernització i actualització”.

Els enregistraments que ha rebut el president corresponen a les reunions del Consell preautonòmic que van tindre lloc durant els anys 1978 i 1979, en el contingut dels quals transcendeixen les primeres negociacions del futur Estatut d’Autonomia. Aquests registres van ser donats a la Universitat d’Alacant l’any 2013 pel primer president del Govern preautonòmic valencià, Josep Lluís Albiñana, i des de hui s’incorporen al llegat de tota la ciutadania valenciana.

Comenta la notícia