L’homicida de Marta Calvo recorre la seua condemna «per contradiccions en els fets provats»

L’home condemnat a 159 anys de presó per les morts de Marta Calvo, Lady Marcela Vargas i Arliene Ramos ha presentat un recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en considerar que la sentència vulnera el seu dret a la presumpció d’innocència i manifesta contradiccions en els fets provats.

Diverses testimonis van declarar en el judici que van trobar xicotetes pedres de cocaïna en els seus òrgans genitals i, segons l’advocada del sentenciat, mai s’arribà a provar que les restes foren de cocaïna. 

En el cas d’Arliene Ramos, la jove que va morir en un hospital dies després d’una trobada sexual amb l’homicida, els investigadors van trobar una xicoteta quantitat de droga en la seua tauleta de nit, però la lletrada assegura que no van realitzar cap anàlisi d’eixa substància.

Els policies que van acudir a declarar al judici del 20 de juny de 2022 van afirmar que coneixien el protocol d’actuació i, en preguntar-los per què no els seguiren, assenyalaren que no eren ells els qui havien de contestar a eixa pregunta.

Segons el recurs, els doctors Couto i Rincón van manifestar que els cridava l’atenció que els efectes eren iguals en totes les denunciants i no els quadrava la reacció ni la simptomatologia de totes elles. 

Els tres motius que la defensa de Jorge Ignacio P. exposa en el seu recurs són “la vulneració del dret fonamental a la presumpció d’innocència, la infracció del precepte constitucional o legal en la qualificació jurídica dels fets i la manifesta contradicció en els fets provats en la sentència”.

Comenta la notícia