L’Hospital d’Alzira especialitza a residents de la província de València

L’Hospital d’Alzira especialitza a residents de la província de València en el maneig de la cirurgia mínimament invasiva

  • En este Curs, els alumnes practiquen amb models tant artificials com amb material biològic i teixits naturals
  • L’Hospital d’Alzira té una àmplia experiència en este tipus de cirurgia. Que aplica en especialitats com a Ginecologia, Urologia, Cirurgia General i Digestiva i Cirurgia Toràcica

L’Hospital Universitari de la Ribera està realitzant un curs d’especialització per a residents sobre el maneig de la cirurgia mínimament invasiva. En la quarta edició d’esta formació que el centre alzireny convoca i que va quedar en suspens durant els anys de pandèmia. 

Este Curs compta amb l’aval de la Societat Espanyola de Cirurgia Toràcica (SECT) i està permetent a metges residents de la província de València, perfeccionar la tècnica en el maneig de la cirurgia mínimament invasiva.

La cirurgia mínimament invasiva

La cirurgia mínimament invasiva permet intervindre al pacient introduint l’instrumental quirúrgic a través dels orificis naturals o de xicotetes incisions realitzades a este efecte. Evitant les cirurgies obertes i, per tant, minimitzant els efectes postquirúrgics consegüents. Com el dolor després de la intervenció o el risc d’infeccions.

Segons ha destacat el Dr. Néstor Martínez, cirurgià toràcic de l’Hospital d’Alzira i codirector del curs junt al cap del Servei de Cirurgia Toràcica, Dr. José Marcelo Galbis. “Esta cirurgia no representa pràcticament agressió per al pacient. De fet, s’ha incorporat a bona part de les intervencions que es realitzen a l’Hospital de la Ribera. On comptem amb una àmplia experiència en intervencions mínimament invasives d’especialitats com a Ginecologia, Urologia, Cirurgia General i Digestiva i Cirurgia Toràcica”.

Este curs d’especialització és molt interessant

El Dr. Martínez ha afirmat que “este curs d’especialització és molt interessant. Ja què integra perfectament teoria i pràctica tant amb models artificials com amb material biològic i teixits naturals. La qual cosa permet als alumnes ensinistrar-se en el desenvolupament d’este tipus de cirurgia (realitzar sutures dins del cos, fer anastomosi d’estructures o disseccions). Utilitzant el mateix instrumental que després usaran en la seua pràctica quirúrgica”.

Per al seu desenvolupament, el curs compta amb professorat de primer nivell entre els quals destaquen cirurgians tant de l‘Hospital Universitari de la Ribera. Com d’altres centres hospitalaris de la província de València. 

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.