L’Hospital d’Alzira forma a residents de la Comunitat Valenciana en cirurgia laparoscòpica

XIV Curs Bàsic de Cirurgia Endoscòpica

Els futurs especialistes practicaran amb simuladors d’entrenament i assistiran a 3 intervencions quirúrgiques 

La cirurgia laparoscòpica introdueix l’instrumental quirúrgic a través de xicotetes incisions o dels orificis naturals del pacient 

L’Hospital Universitari de la Ribera acull, esta setmana, el XIV Curs Bàsic de Cirurgia Endoscòpica. Amb el qual diversos metges residents de la Comunitat Valenciana s’entrenaran en el maneig de la cirurgia laparoscòpica. 

Avalat per l’Associació Espanyola de Cirurgians (AEC), este curs s’ha programat en un total de 21 hospitals de tot Espanya. Amb l’objectiu que residents de primer any en Cirurgia General i Digestiva coneguen esta tècnica quirúrgica mínimament invasiva. 

3 dies s’han programat sessions teòriques i un bloc de classes pràctiques

Per a això, al llarg de 3 dies s’han programat sessions teòriques i un bloc de classes pràctiques. Que inclouen l’entrenament amb pelvitrainers (simuladors quirúrgics) per a cirurgies d’hèrnia inguinal. vesícula, còlon o apèndix.

La via laparoscòpica permet dur a terme intervencions quirúrgiques a través dels orificis naturals o de xicotetes incisions realitzades a este efecte. Cosa que evita les cirurgies obertes i accelera la recuperació del pacient. Per la qual cosa és fonamental la formació dels futurs professionals en este tipus de tècniques.

Curs teoricopràctic

El Curs organitzat a l’Hospital d’Alzira conjuga perfectament teoria i pràctica, cosa que beneficia als residents en la seua formació. 

Així, la part teòrica inclou l’anàlisi de vídeos sobre by-pass gàstric, hèrnia inguinal, obstrucció intestinal o cirurgia transanal, i la part pràctica integra entrenaments. Amb el mateix instrumental que en un futur utilitzaran els residents en la seua labor quirúrgica diària.

En l’última sessió del curs, els residents assistiran en directe a tres cirurgies de vesícula i hèrnia de hiat mitjançant l’ús de la tècnica de laparoscòpia. 

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.