L’Hospital de la Ribera ha diagnosticat prop de 1.200 nous casos de càncer en 2021

foto-prensa

Els càncers de mama, pulmó i còlon representen el 64% de tots els tumors diagnosticats

El centre alzireny compta amb un índex de curació global del 60% dels càncers, superant el 80% en tumors com el de mama o pròstata

L’Hospital Universitari de la Ribera ha diagnosticat un total de 1.176 nous casos de càncer en 2021. Així ho ha donat a conéixer el Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital d’Alzira amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer, que se celebra hui, 4 de febrer.

Dels casos que el centre alzireny ha detectat l’any passat, els de mama, pulmó i còlon representen el 64% de tots els tumors diagnosticats, sent el càncer de mama el més prevalent, amb un 26% dels casos, seguit del de pulmó, amb un 20% dels casos, i de còlon, amb un 18%.

Actualment, l’Hospital de la Ribera compta amb un índex de curació global del 60% dels casos, superant el 80% en determinats tumors, com el càncer de mama o de pròstata.

Segons la cap del Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital de la Ribera, Dra. Teresa Taberner, “en els últims anys s’ha produït un lleuger increment dels casos diagnosticats; això es deu, principalment, a dues raons: d’una banda, existeix una major esperança de vida i l’edat és un clar factor de risc i, per un altre, els programes de prevenció i detecció precoç ens permeten localitzar els tumors en fases més primerenques i ser més eficaces en l’abordatge oncològic”.

Comenta la notícia