L’Hospital La Fe humanitza les sales d’hospitalització pediàtrica de les Torres E i F amb una nova ambientació

· Una “finestra al món” i “Woodland” són els decorats que els pacients pediàtrics trobaren en la seua estada a l’hospital

· Aquesta nova ambientació ha sigut possible gràcies al club motero Ugly MC amb la col·laboració de l’estudi Barrera Art+Disseny i l’Ajuntament de Teulada-Moraira

L’Hospital Universitari i Politècnic La Fe estrena, a les seues sales d’hospitalització pediàtrica ‘Pediatria Majors de Quatre Anys’ i de ‘Cirurgia Pediàtrica’, torres E i F respectivament, una nova ambientació dirigida a humanitzar les estades hospitalàries dels més xicotets.

La primera de les ambientacions, localitzada a la Torre E, s’ha inspirat a crear uns espais a través dels quals els pacients poden eixir de l’hospital i evadir-se de l’entorn que els envolta. “Finestres al món” és un projecte de vinilado amb la tècnica ‘Paper Cut’. Una tècnica que crea una sensació tridimensional en els dibuixos i dota els diferents decorats de diferents parts del món de profunditat.

Per a la segona sala, situada a la torre F, s’ha pensat en el projecte WoodLand, una ambientació inspirada en contes populars dels cinc continents. “Per què el sol i la lluna viuen en el cel” conte popular africà; “el cerdito verd” d’Amèrica;”Momotaro, el xiquet bresquilla de Asía; “L’or del Leprechuan d’Europa i “El temps del somni” de Oceania, són els cinc contes que xiquets i xiquetes podran anar descobrint durant la seua estada hospitalària. D’aquesta manera es vol aportar diversitat gràfica i cultural al disseny.

Ambientació interactiva

Aquests espais comptaran amb una part interactiva amb realitat augmentada. A través de codis QR, els i les pacients podran en el projecte “Finestres al Món” descobrir el moviment i el so d’aqueixos llocs cap als quals s’obri la finestra.

En el projecte ‘WoodLand”, un món de fantasia es descobreix la llegir els codis QR. Aquests permetran als xicotets escoltar i conéixer aquests contes populars carregats de missatges positius.

A l’acte d’inauguració d’aquestes sales han assistit, al costat de la direcció de l’Hospital, l’Àrea d’Atenció a la Ciutadania i l’Àrea del Xiquet, representants del Club de Motos Ugly MC, de l’Ajuntament de Teulada-Moraira i de l’estudi Barrera Art+Disseny, promotors i col·laboradors d’aquest projecte.

Hospitalització Pediàtrica La Fe

Durant l’any passat, per les sales d’hospitalització de la Torre E i F de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe van passar més de 2. 000 menors.

En concret, a la torre I van ingressar en 2021, 998 pacients majors de quatre anys que requerien d’assistència de pediatria general, neuropediatria, pediatria infecciosa, endocrí infantil, digestiu infantil, metabulopatías, pneumologia, cardiologia, reumatología, hematologia, nefrologia o psiquiatria.

Per la seua part per a la Torre F dedicada a cirurgia pediàtrica, van estar ingressats 1.123 pacients als quals se’ls van realitzar intervencions de cirurgia general, neurocirurgia, traumatologia, urologia, maxil·lofacial otorrinolaringologia, oftalmologia i cirurgia plàstica.

Comenta la notícia