L’Hospital La Fe utilitza la tècnica de la navegació per a una operació de correcció d’escoliosi

La navegació consisteix en una captació d’imatges preoperatòria sense radiació per a planificació prequirúrgica

La Unitat de Raquis de Traumatologia de la Fe està acreditada com a centre de referència per a patologia vertebral infantil complexa des de 2019

El servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe ha realitzat amb èxit una intervenció quirúrgica de correcció d’escoliosi severa, de més de 90é, que presentava una hipoplàsia en els pedículos de la concavitat i convexitat, utilitzant per a la seua planificació una nova tecnologia de captació d’imatges sense radiació per al pacient.

Aquesta tècnica nova, tal com assenyala la doctora Teresa Bas, coordinadora de la Unitat de Raquis de la Fe i presidenta de la Societat Espanyola de la Columna Vertebral (GEER) consisteix en “una espècie de GPS que ens permet una bona planificació pre-quirúrgica per a localitzar anatòmicament una estructura i arribar fins ella amb seguretat. Amb aquest sistema s’augmenta la precisió i es redueix dràsticament l’exposició del pacient a raigs X”.

“El sistema de navegació pre-quirúrgic és la primera vegada que s’utilitza a Espanya”, afig la doctora Bas, i ha sigut “un èxit i una clara aposta per la innovació, per la seguretat i la precisió”.

D’altra banda, cal destacar que l’aplicació de nova tecnologia implica el treball multidisciplinari d’un equip de cirurgians de columna, d’especialistes en radiodiagnòstic, d’enginyers i experts, que treballen de manera conjunta per a millorar els processos i tractaments quirúrgics buscant sempre el màxim benefici del pacient.

L’ús d’aquest nou sistema està previst per a tots aquells pacients que vagen a ser intervinguts de patologia complexa de columna incloent fractures, tumors, deformitats i anomalies congènites.

Referència autonòmica en cirurgia de columna

La Unitat Quirúrgica de Patologia Vertebral complexa i tumors de columna en xiquets de l’Hospital La Fe està acreditada com de referència autonòmica des de maig de 2019. Amb anterioritat, la Conselleria de Sanitat va acreditar la Unitat de Tractament Quirúrgic de Raquis com a centre de referència des de setembre de 1998.

Cada any, la Unitat atén una mitjana de 700 pacients entre raquis adults i pediàtrics i s’operen al voltant de 400 pacients.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.