Licitació jocs infantils a València

L’Ajuntament licita la reposició de jocs i l’adequació dels parcs infantils de 15 districtes per vora un milió d’euros

En total, es renovaran 42 zones infantils, pertanyents a 30 barris i 15 districtes

La Junta de Govern Local aprovarà demà la licitació per renovar, adequar i reposar les zones infantils i l’espai de jocs de 42 jardins, parcs i espais de la ciutat. Són zones infantils pertanyents a 15 districtes, que patixen un deteriorament o, directament, els jocs per als més menuts han desaparegut. 

El vicealcalde i regidor de Parcs i Jardins, Sergi Campillo, ha explicat que “és un dels projectes més interessants perquè, encara que per quantia no és el més gran de la regidoria, allò important és que anem a portar la felicitat a xiquets i xiquetes de molts barris, que estan esperant una reforma d’eixos espais”. 

Entre els jardins que s’hi voran millorats es troba el parc de la Remonta, al Cabanyal-Canyamelar; el passeig de l’Albereda-avinguda de França, al barri de Penya-roja; la plaça de les Tretze Roses, al barri de la Llum; el jardí superior de la sala Hipòstila del Museu d’Història, al barri de Soternes, o l’encreuament dels carrers de l’Agrupació Musical Massarrojos i del Castell de la Creu, als Pobles del Nord. Tot i que, segons el vicealcalde, “els xiquets i xiquetes juguen amb tot, juguen amb pedres, amb arbres, amb plantes,… evidentment hem de donar també l’oportunitat de tindre zones de jocs adequades, grans, per a totes les edats, per a xiquets i xiquetes amb totes les capacitats i, a més, repartides per tots els barris de la ciutat. Volem arribar a molts barris de la perifèria que no són cèntrics per millorar i invertir en les seues zones de jocs infantils”. 

En total, es renovaran 42 zones infantils, pertanyents a 30 barris i 15 districtes. Es substituiran 4.566 metres quadrats de paviment de seguretat, s’instal·laran noves senyalitzacions, es reposaran jocs deteriorats, s’introduiran nous jocs inclusius i s’ampliaran els tancaments perimetrals. Les noves zones inclouran, a més, instal·lacions per a les diferents etapes del creixement infantil que permetran el desenvolupament de la psicomotricitat dels més menuts en les etapes primerenques de la vida i empraran materials reciclables, reciclats i tecnològicament avançats. 

Les intervencions previstes afectaran jardins dels barris de Campanar, Sant Pau, Els Orriols, Benicalap, Ciutat Fallera, Massarrojos, el Botànic, Arrancapins, Nou Moles, Soternes, Tres Forques, la Fontsanta, la Llum, Vara de Quart, Russafa, Gran Via, Patraix, Safranar, Sant Marcel·lí, En Corts, el Grau, Marxalenes, Tormos, la Fonteta de Sant Lluís, Cabanyal-Canyamelar, Natzaret, Aiora, Penya-roja, Ciutat Jardí i Benimaclet. 

L’elecció dels jardins on es faran les intervencions ha partit d’un diagnòstic previ de la Regidoria de Parcs i Jardins, que ha elaborat un informe tècnic sobre l’estat de les zones infantils dels jardins de València. 

La renovació d’estes zones infantils té un cost de 961.538 euros, que es licita en quatre lots diferents i amb un termini d’execució previst de sis mesos. El regidor ha afirmat que espera que les primeres obres puguen començar a finals d’este semestre. 

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.