L’IES La Sénia de Paiporta es prepara per a rebre l’estudiantat europeu del projecte Erasmus+ “Guide the guide”

L’alumnat que participa en aquest projecte europeu ha visitat recentment l’Ajuntament de Paiporta com a part de la preparació de la visita prevista per al pròxim curs

Alumnat de 4art de l’ESO i Primer de Batxillerat de l’IES La Sénia visitava recentment l’Ajuntament de Paiporta per a preparar una iniciativa educativa dins del projecte europeu Erasmus+.

El centre havia d’acollir en aquest mes de març a estudiantat de diferents països europeus que formen part del projecte Erasmus+ “Guide the guide”, però la pandèmia sanitària ha ajornat les activitats previstes. Es tracta d’un projecte en què participen 42 alumnes i set membres del professorat de l’institut, en col·laboració amb quatre centres de Portugal, Itàlia, Croàcia i Romania.

“Aquest és un projecte educatiu innovador i una molt bona oportunitat per al nostre jove estudiantat d’acostar-se al coneixement i la cultura a través d’activitats didàctiques i inclusives“, ha afirmat el regidor d’Educació, Alejandro Sánchez.

A través d’anteriors col·laboracions europees identificaren que les visites guiades a museus i ciutats són considerades avorrides per l’estudiantat, que perd el seu interés poc després de començar el recorregut i finalitza la visita sense haver millorat els seus coneixements i sense haver adquirit cap informació nova rellevant per als seus estudis.

Amb aquest objectiu, un dels grups encarregats de fer de guia a Paiporta visitava l’Ajuntament i el Museu de la Rajoleria, preparant el que serà la visita amb l’estudiantat europeu el pròxim curs, quan la pandèmia sanitària ho permeta. Al consistori, l’alcaldessa, Isabel Martín, i el regidor d’Educació tingueren l’oportunitat de conéixer millor el recorregut planificat i els temes que es treballaran, com ara festes, patrimoni o gastronomia local.

Amb “Guide the guide” l’alumnat participant transforma aquestes visites per donar-les un enfocament educatiu que els permet acostar-se al patrimoni cultural també des d’una perspectiva social, històrica o científica, treballant directament amb els museus i les autoritats locals.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.