L’Institut Valencià de Cultura presenta les publicacions de la II Insula Dramataria Josep Lluís Sirera

Es tracta de tres llibres amb textos d’Alfonso Amador i Jorge Picó, Javier Sahuquillo, Sonia Alejo, Toni Agustí, Jéssica Martínez i Isabel Caballero

També han assistit a la presentació els nous integrants del laboratori següent: Víctor Rodríguez, Paula Llorens, Lucia Sáez i Xavier Puchades

L’Institut Valencià de Cultura ha presentat les publicacions fruit del II Laboratori de Dramatúrgia Insula Dramatària Josep Lluís Sirera.

Aquest projecte artístic del director adjunt d’arts escèniques de l’IVC, Roberto García, es va posar en marxa l’any 2018 amb la primera edició d’aquest laboratori de dramatúrgia. El seu objectiu és estimular l’escriptura teatral: generar unes condicions òptimes de treball, potenciar la dramatúrgia viva valenciana i combatre l’aïllament creatiu de les nostres autores i autors dramàtics, per a fer que la seua escriptura forme part d’un procés en el qual es facen reunions conjuntes, contacte amb altres professionals escènics, lectures dramatitzades de les obres escrites i la publicació posterior d’aquestes.

La presentació de les publicacions de la segona edició ha estat acompanyada de les sessions de treball dels components de la tercera edició de la Insula Dramataria Josep Lluís Sirera, prevista per a l’any 2020. Els components de la pròxima edició són Víctor Sánchez, Paula Llorens, Lucia Sáez i Xavier Puchades.

Les publicacions de la segona edició consten de tres llibres amb dos textos cada un. El primer llibre reuneix els textos ‘Marina ‘unplugged’’, d’Alfonso Amador i Jorge Picó, i ‘Sombras de Germanía’, de Javier Sahuquillo. El segon inclou els textos ‘L’amor dels esquirols’, de Sonia Alejo, i ‘Porno África’, de Toni Agustí. El tercer dels llibres conté els textos ‘Lapland’, de Jéssica Martínez, i ‘Barahúnda’, d’Isabel Caballero.

Aquestes publicacions són el resultat de molt de treball i temps invertits. Les autores i els autors d’aquestes peces van dedicar moltes hores d’escriptura en solitari, però també trobades de sol a sol amb els altres companys de viatge, a més de la direcció i l’acompanyament de l’autor Paco Zarzoso, coordinador del projecte.

A més, el text ‘Barahúnda’, d’Isabel Caballero, serà portat a escena en una coproducció de l’Institut Valencià de Cultura i l’Ajuntament de València. L’obra s’estrenarà en el festival Cabanyal Íntim i després serà representada al Teatre Rialto en la temporada 2020-21.

En la presentació, una de les demandes més repetides pels assistents ha sigut el desig que el projecte es consolide i perdure a pesar dels vaivens polítics que puguen ocórrer en el futur.

En resum, gràcies al treball d’aquest taller de dramatúrgia, els textos inicials de cada autor han anat variant, gràcies a les trobades i a les lectures en grup dels diferents esborranys. Però sobretot, gràcies a la generositat i compromís de tots els participants del projecte amb el treball dels altres, que van fer possible que les obres s’anaren poblant de nous personatges, que altres desaparegueren o queden guardats en un calaix esperant l’oportunitat en altres textos. Gràcies a la mirada i a l’oïda dels uns i dels altres, les obres van créixer o es van podar i es van acomodar a ritmes nous.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.