L’IVC i les Arts reprenen la col·laboració en La Filmoteca de València amb la projecció de ‘Los cuentos de Hoffmann’

La projecció coincideix amb les representacions de l’òpera ‘Les contes d’Hoffmann’ de Jacques Offenbach en les Arts del 20 al 31 de gener 

S’emmarca dins del cicle ‘Les Arts a la Filmoteca’ que presenta pel·lícules relacionades amb espectacles programats per les Arts

L’Institut Valencià de Cultura i les Arts reprenen la col·laboració en La Filmoteca de València amb la projecció el dimarts 18 de gener, a les 20 hores, del musical britànic ‘Los cuentos de Hoffmann’ (1951), escrit i dirigit per Michael Powell i Emeric Pressburger i inspirat en la cèlebre òpera fantàstica de Jacques Offenbach. La pel·lícula es projecta en una versió restaurada per The Film Foundation, sota la supervisió de Martin Scorsese, i es podrà tornar a veure el divendres 21 de gener, a les 18 hores.

El llargmetratge de Powell i Pressburger és una adaptació fidel de l’òpera d’Offenbach que es representa en les Arts del 20 al 31 de gener, sota la direcció musical de Marc Minkowski i la direcció escènica de Johannes Erath. 

Tant l’òpera com la seua adaptació cinematogràfica estan basades en els contes de l’escriptor romàntic E. T. A. Hoffmann: En una taverna de Nuremberg, el jove Hoffmann, desafortunat en assumptes del cor, conta a tres estudiants tres històries d’amor que va viure en el passat. En realitat, està fent temps durant l’entreacte d’un ballet de la intèrpret del qual està bojament enamorat.

Guanyadora de l’Os de Plata en el Festival de Berlín i del Premi Especial del Festival de Canes, la pel·lícula elimina per complet els diàlegs convencionals i transforma el cant i el ball en els únics mitjans amb els quals els personatges conversen, discuteixen, reflexionen, gaudeixen i pateixen. Considerada com una obra mestra del musical, la pel·lícula també destaca per la riquesa bigarrada dels decorats i per l’imaginatiu i expressiu ús del tecnicolor. 

‘Los cuentos de Hoffmann’ està protagonitzada per Moira Shearer, Robert Rounseville, Ludmilla Tcherina i Leonide Massine, que ja van estar presents en un altre clàssic musical dirigit per Michael Powell i Emeric Pressburger: ‘Las zapatillas rojas’ (1948). La partitura de la pel·lícula està interpretada per la Royal Philharmonic Orchestra, sota la direcció de Thomas Beecham.

‘Les Arts a la Filmoteca’

El cicle ‘Les Arts a la Filmoteca’ presenta grans clàssics del cine que estan inspirats o mantenen connexions amb òperes o espectacles musicals programats pel coliseu valencià. Després de ‘Los cuentos de Hoffmann’, La Filmoteca de València té programades tres grans pel·lícules europees de la dècada dels setanta, amb motiu de les representacions previstes en les Arts per als pròxims mesos. 

El 25 i 27 de febrer La Filmoteca projecta la comèdia britànica de Monty Python ‘Los caballeros de la mesa cuadrada y sus locos seguidores’ (1975), dirigida per Terry Jones i Terry Gilliam, que dialogarà amb ‘Ariodante’ de Friedrich Händel, que es representa en les Arts de l’1 al 6 de març. 

Al març, es projecta ‘Macbeth’ (1971) de Roman Polanski, que establirà un diàleg amb la versió operística de Giuseppe Verdi. Finalment, al maig, La Filmoteca projecta ‘Woyzeck’ (1979) de Werner Herzog, coincidint amb la representació de l’òpera ‘Wozzeck’ d’Alban Berg, dues singulars adaptacions de l’obra teatral de Georg Büchner.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.