Lligams: El documental que revela la violència obstètrica i aborda el biaix de gènere en la medicina

La Casa de la Cultura de Sueca ha acollit la projecció del documental ‘Lligams, fils que cuiden la vida’ com a part de les activitats organitzades per l’Ajuntament per commemorar el Dia Internacional de la Dona.

El documental, dirigit per Lidia Hervás, aborda el biaix de gènere en l’atenció mèdica a les dones, centrant-se especialment en la violència obstètrica

El documental, dirigit per Lidia Hervás, aborda el biaix de gènere en l’atenció mèdica a les dones, centrant-se especialment en la violència obstètrica. A més, destaca la importància de visibilitzar aquest biaix en la medicina i el paper dels grups de dones. Que promouen un canvi en l’atenció a les mares.

L’activitat ha comptar amb la participació de figures destacades com Helena Gandia. Llevadora de l’Hospital d’Ontinyent, Teresa Pérez asesora de lactància i representant d’Amamanta, Aida Máñez, presidenta de El parto es nuestro, i la regidora d’Igualtat, Sari Sáez. L’objectiu del documental és analitzar les causes, els problemes en l’atenció i proposar solucions per al futur.

Per la seua part, la regidora ha subratllat la rellevància d’abordar aquest tipus de violència. Menys coneguda però significativa, i ha agraït la participació activa de les dones presents en el debat posterior.

Una vegada finalitzada la projecció del documental, ha tingut lloc un espai on les dones han pogut expressar i compartir quines són les seues experiències i vivències pròpies, destacant la necessitat d’activitats que posin de manifest aquestes situacions.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.