‘Llum’, el nou assistent virtual per a la ciutadania de Torrent

L’Ajuntament Torrent, en la seua aposta per la innovació i la modernització dels serveis municipals, ha posat en marxa ‘Llum’, un chatbot intel·ligent disponible 24 hores al dia i 365 dies a l’any en la seua pàgina web www.torrent.es, l’objectiu de la qual és assistir a la ciutadania i donar resposta als possibles dubtes que tinguen els usuaris sobre els serveis del consistori. D’aquesta manera, amb un sol clic, l’eina desenvolupada per ‘1millionbot’ permet resoldre les qüestions més comunes sobre l’accés a la informació, la documentació o tràmits a realitzar, ja siga en qüestions d’empadronament, notificació d’incidències o domiciliació de rebuts, entre altres.
“Aquest instrument és clau per a millorar la interacció entre la ciutadania i l’administració, ja que agilita i millora molt l’experiència de les persones usuàries a l’hora de realitzar tràmits o trobar informació important, simplificant així aquests processos i optimitzant el servei prestat”, ha ressaltat el regidor de Modernització i Gestió de Recursos, Andrés Campos, qui ha matisat que “aquest servei consolida l’aposta de l’Ajuntament de Torrent per oferir a la població més recursos i vies d’atenció ciutadana. En cap cas pretén substituir altres vies com l’atenció presencial, sinó que se suma a les ja existents i facilita els tràmits, donant noves possibilitats als veïns i veïnes de Torrent, especialment en un moment en què la societat demanda noves fórmules d’interacció amb l’administració”. Referent a això, l’edil ha posat l’accent en la inversió en polítiques de transparència i accés a la informació i en eines d’accés de la ciutadania al seu ajuntament, reflectides en el reforç de les línies telefòniques del 010, un servei que s’ha duplicat durant la pandèmia, o el nou chatbot d’atenció ciutadana i cita prèvia a través de l’aplicació WhatsApp.

Més de 1600 consultes des de la seua activació
Durant novembre i desembre, mesos en què aquesta nova eina de consulta va estar en període de proves, ‘Llum’ va donar cobertura a més de 1600 consultes, amb una taxa d’encert conversacional superior al 90% i un major registre d’activitat entre les 10 i les 12h. D’altra banda, les demandes més recurrents van ser les referides a padró i certificat d’empadronament, cita prèvia, sistema GIVP d’incidències, autoliquidació o ajuda del material escolar. A més, cal destacar que ‘Llum’ millora amb cada pregunta, ja que la intel·ligència artificial de l’assistent desenvolupa algorismes per a respondre de la forma més òptima a través del Processament del Llenguatge Natural, aprenent automàticament amb la interacció de cada persona. Arran d’aquest procés, el chatbot intel·ligent també registra dades valuoses sobre la base de la seua anàlisi de Big Data, millorant l’experiència de la pàgina web municipal per als ciutadans i ciutadanes.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.