L’obra de Conrado Meseguer torna a Sueca 

L’Ajuntament i la Fundació Salvador Tatay Meseguer signen un conveni de col·laboració perquè el llegat artístic del pintor s’expose a Sueca de manera definitiva

L’Ajuntament de Sueca i la Fundació Salvador Tatay Meseguer, propietària d’un inventari d’obres d’art, pintures i escultures del reconegut pintor suecà i patró de l’entitat, Conrado Meseguer, han signat un conveni de col·laboració mitjançant el qual la nostra ciutat acollirà de manera definitiva l’exposició del seu llegat artístic, tal com va expressar el mateix autor en vida. 

L’alcaldessa en funcions, Manoli Egea, i Carolina Meseguer Carrillo, una de les filles del pintor, en representació de la Fundació, han procedit a la signatura de l’acord en presència d’altres familiars; el regidor de Cultura, Vladimir Micó; i Vicente González, amic de Conrado Meseguer i una de les persones que més ha influït en la consecució del conveni. 

“Este acord era una cosa molt esperada per la família. Sentim molta emoció perquè era el que desitjava el meu pare, que la seua obra fora a la seua ciutat. El seu llegat vindrà ací perquè tota la ciutadania i visitants puguen gaudir-lo. És un dia molt important per a nosaltres, i ara ja estem tranquils a casa perquè sabem que havia de ser ací”, ha expressat Àgueda Meseguer, una de les filles del pintor, qui ha explicat també que el llegat que s’exposarà a Sueca comprén, inicialment, 13 quadres en els quals s’aprecia l’impressionisme i realisme, “suposen un passeig realment per la vida del llaurador”

El regidor de Cultura, Vladimir Micó, ha expressat la seua satisfacció per la consecució de l’acord, “teníem moltes ganes que arribara este dia perquè ha sigut un procés en el qual hem treballat molt, juntament amb la família i Vicente González, qui ens ha prestat la seua ajuda desinteressadament. Ens sentim molt orgullosos que el llegat vinga per fi a Sueca. Així degué haver sigut en el seu moment. Lamentem eixe impasse i, per això, és per a nosaltres una gran satisfacció haver esmenat la situació”.

El responsable de Cultura ha afirmat, així mateix, que l’obra de Conrado Meseguer s’exposarà temporalment, a partir de setembre, en l’Espai Claros de la sala Els Porxets. “Una vegada finalitzades les obres de condicionament de l’antic edifici de Correus, el seu llegat passarà a formar part de la secció museística que dedicarem a grans artistes suecans, com el mateix Meseguer, Claros, Beltrán o Moret. Volem oferir un lloc del qual sentir-nos molt orgullosos per l’important llegat artístic i cultural que ens ha brindat la nostra ciutat”. 

Per a l’alcaldessa en funcions, Manoli Egea, l’acord aconseguit amb la Fundació Salvador Tatay Meseguer suposa un somni convertit en realitat, “ha sigut un projecte molt anhelat i il·lusionant des que vam començar la legislatura perquè així ho hauria volgut Conrado Meseguer, que les seues obres foren ací, a Sueca. Vull agrair a la família la seua predisposició en tot moment perquè s’aconseguira finalment”. 

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.