L’Oficina ÚNICA de Paiporta tanca 2021 amb més de la meitat dels seus tràmits registrats de forma telemàtica

Del total dels 19.039 tràmits realitzats a l’ÚNICA fins al 55% s’ha registrat telemàticament, amb les àrees de Benestar social, Gestió Tributària i Urbanisme al capdavant de les peticions

L’Oficina UNICA de l’Ajuntament de Paiporta ha finalitzat 2021 amb una evolució i reorientació dels tràmits realitzats per la ciutadania cap al registre telemàtic.

En 2021 fins al 55% dels tràmits de l’ÚNICA, d’un total de 19.039, s’han realitzat en línia. Aquestes xifres confirmen la tendència assolida amb l’arribada de la pandèmia i el confinament en 2020, quan el 65% de les gestions de l’Oficina es realitzaren telemàticament, el que va suposar un augment de més del doble respecte al 2019, quan no arribaven al 30%.

L’alcaldessa de Paiporta, Maribel Albalat, ha volgut posar en valor “el gran treball del personal de l’ÚNICA que, gràcies en part a eixa digitalització de molts dels tràmits, pot dedicar una atenció més personalitzada a la ciutadania que més ho necessita i amb menys recursos”.

Per a la regidora d’Innovació, Mª Jesús López, “és una gran notícia que s’haja consolidat el canvi de mentalitat entre la nostra població i la transformació cap a l’administració en línia.  Bona part del treball que anem fent en matèria d’innovació va dirigit, a més de donar un servei més àgil i eficient, a ser més sostenibles i tindre una major conscienciació cap al Medi Ambient a través de totes les nostres accions”.

Pel que fa a les àrees amb més registres d’entrada, destaquen Benestar social, Gestió Tributària i Urbanisme. Respecte al tipus de tràmits registrats per àrees, destaquen els canvis de domicili i modificació de dades del padró municipal, la bonificació de la taxa del fem o les prestacions econòmiques individualitzades i ajudes d’emergència social.

Confirmant aquest canvi de tendència, augmenta exponencialment en els dos últims anys l’emissió de certificats ACCV  i de Cl@ve, necessaris per a poder operar en línia. Mentre en 2020 es va sobrepassar la xifra dels 2.500 certificats ACCV, en 2021 s’arribava als 3.222. Respecte a Cl@ve, al llarg del darrer any s’han tramitat un total de 1570 peticions.

La relació amb la ciutadania constitueix la peça fonamental de l’activitat de l’Administració Pública. Per això, aquesta migració cap a la tramitació telemàtica, gràcies a la incorporació, igualment, d’entitats i empreses, permet al personal de l’ ÚNICA una major dedicació per a assistir a la població de Paiporta amb més necessitats i que manca de mitjans per a operar des de les seues cases.

Amb l’objectiu d’oferir un servei eficient i de qualitat, l’atenció presencial en ÚNICA continua sent amb cita prèvia, disponible a través de l’enllaç paiporta.es/cita-previao el telèfon 627 200 971.

Comenta la notícia