L’Orquestra de l’Horta Sud porta a Benetússer l’obra de Beethoven i Bach

La formació actua el dia 12 de maig a les 12 hores a l’auditori del Centre Cultural el Vaig moldre.

L’auditori del Centre Cultural el Vaig moldre de Benetússer rep aquest diumenge, 12 de maig, a les 12 hores, a l’Orquestra de l’Horta Sud (OHS).

La formació ofereix un concert, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Benetússer i Unió Musical de Benetússer. A més de la Mancomunitat de l’Horta Sud i Caixa Popular. L’entrada serà gratuïta i lliure fins a completar aforament.

El programa inclourà les obres “Concert per a violí i oboé” de Bach i la Setena Simfonia de Beethoven. El catedràtic del Real Conservatori de Madrid, Juan Luis Martínez, dirigirà el concert, en el qual intervindran com a solistes Enrique Llorens (violí) i José Teruel (oboé), tots dos professors de la OHS.

“Agraïm el suport de l’Ajuntament de Benetússer a aquest projecte des del minut zero, quan vam fer els primers passos en 2021. També destaquem l’importantíssim suport de la Mancomunitat de l’Horta Sud i Caixa Popular, que s’ha mantingut en el temps i que permet desenvolupar el projecte. Vull agrair a més el préstec de material a la Va unir Musical, ja que és molt important per a nosaltres la col·laboració del teixit cultural i bandístico de cada municipi quan la OHS actua allí”, assenyala la presidenta, Teresa Estreder.

Per a la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Benetússer Engracia Arias la visita de la Orquestra de l’Horta Sud és “una oportunitat per a tots els veïns i veïnes del municipi de gaudir d’un concert amb músics i músiques de gran talent que enriqueix la nodrida programació cultural que estem oferint en el Vaig moldre”.

Un projecte comarcal


La OHS es va crear en 2021 amb l’objectiu d’oferir un espai de perfeccionament i tecnificació a l’alumnat dels conservatoris de la comarca, així com potenciar els instruments de corda i els repertoris d’orquestra. El projecte es va presentar a l’octubre de 2022 i ha actuat a Xirivella, Alaquàs, Aldaia, Picassent i Torrent.

Intercanvi a Alaquàs


En la jornada anterior al concert de Benetússer, la del dissabte 10 de maig, la Orquestra de l’Horta Sud realitzarà el seu primer intercanvi formatiu a la comarca amb la Jove Orquestra del centre autoritzat de la Va unir Musical d’Alaquàs, a les 19 hores. L’entitat ha prestat en nombroses ocasions les seues instal·lacions en els dos primers anys d’existència de l’OHS.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.