Luis Serrano Pubul, guardonat amb el Premi Rei Jaume I de Noves Tecnologies, patrocinat per l’Ajuntament de València

Luis Serrano Pubul, guardonat amb el Premi Rei Jaume I de Noves Tecnologies, patrocinat per l’Ajuntament de València

L’alcaldessa de València, María José Catalá, ha assistit al lliurament d’estos premis fundats el 1989. Amb l’objectiu de “acostar la ciència i les empreses per a la promoció de la investigació, el desenvolupament científic i l’emprenedoria a Espanya”

L’investigador espanyol Luis Serrano Pubul ha estat guardonat amb el Premi Rei Jaume I de Noves Tecnologies, que patrocina l’Ajuntament de València. El seu nom i el de la resta dels premiats en esta 36 edició. S’han donat a conéixer en un acte celebrat al Palau de la Generalitat. Al qual ha assistit l’alcaldessa de València, María José Catalá.

En concret, el jurat del Premi Rei Jaume I de Noves Tecnologies ha destacat per unanimitat el “treball de Serrano Pubul. En el desenvolupament tecnològic de la biologia de sistemes i en l’ús de la intel·ligència artificial per a crear estructures de proteïnes”. 

Serrano Pubull és un investigador nascut a Madrid l’any 1959. Va estudiar Ciències Biològiques en la Universitat Complutense de Madrid, estudis que va completar amb un Doctorat en Bioquímica en la Universitat Autònoma de Madrid.

Ha creat un software per al disseny computacional de proteïnes per a l’obtenció de noves funcions biològiques

Ha creat un software per al disseny computacional de proteïnes per a l’obtenció de noves funcions biològiques. És el responsable del Programa de Biologia de Sistemes en el Centre de Regulació Genòmica de Barcelona. Recentment ha sigut investit doctor honoris causa per la Universitat Miguel Hernández d’Elx.

En el lliurament dels Premis Jaume I, creats en 1989 amb l’objectiu de “acostar la ciència i les empreses i per a la promoció de la investigació. El desenvolupament científic i l’emprenedoria a Espanya”. Han intervingut el president de la Generalitat, Carlos Mazón. El president de la Fundació Valenciana d’Estudis Avançats i vicepresident de la Fundació Premis Rei Jaume, Vicente Boluda, i el secretari de la fundació, Javier Quesada, qui ha llegit la decisió dels diferents jurats. 

Enguany, en estos jurats han participat una vintena de Premis Nobel de diferents disciplines que ahir es van unir per a manifestar públicament el seu suport a la petició que les administracions i la societat valenciana li han fet a la Unesco perquè declare l’Albufera com a Reserva de la Biosfera.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.