Manises commemora el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones

Manises commemora el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones amb una sèrie d’activitats

El lema d’aquest any és “Frenem la violència masclista: una altra actitud és possible”

Amb el lema “Frenem la violència masclista: una altra actitud és possible”, l’Ajuntament de Manises, mitjançant Casa Violeta i la Regidoria d’Igualtat i Diversitat Sexual. Organitza durant els mesos de novembre i desembre diferents activitats per a commemorar el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones. Que és el dia 25 d’aquest mes, també conegut com a 25N.

La regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Manises, Pilar Bastante, assegura que “aquestes activitats tenen l’objectiu d’implicar tota la societat. Per a conscienciar sobre la importància que té la lluita contra la violència de gènere, més necessària encara en els temps que corren”.

La lectura del manifest tindrà lloc el divendres 24 de novembre, a les 12 hores

Per una banda, la lectura del manifest tindrà lloc el divendres 24 de novembre. A les 12 hores, a la Casa de Cultura de Manises. Per altra banda, el dimecres 15 de desembre, a les 16 hores, es realitzarà la III Trobada d’Associacions de Dones de Manises per la Igualtat i la Integració. Amb l’associació Por Ti Mujer, a Casa Violeta. Posteriorment, a les 19 hores, a l’Auditori Germanies, se celebrarà el V aniversari de Casa Violeta, amb el monòleg “Soc hiperactiva”, de l’actriu, ballarina i monologuista Pepa Cases. L’entrada a l’espectacle és gratuïta, fins a completar l’aforament.

Cicle de Cinema Casa Violeta ‘Especial 25N «Cinco Lobitos»

Entre les activitats programades en el marc del Dia Internacional per a eliminació de la Violència contra les Dones. Es troba el Cicle de Cinema Casa Violeta ‘Especial 25N «Cinco Lobitos»’, que està previst per al dimecres 22 de novembre, a les 18 hores. El dia següent, el dijous 23 de novembre, hi haurà sessió doble a Casa Violeta: de 10.30 a 12.30 hores. Es realitzarà un taller de pancartes, mentre que, de 17.30 a 19.30, un taller d’escriptura feminista impartit per la poeta, periodista i professora Uma Arizkum.

Pel que fa a la ‘Ruta de la ceràmica’, aquesta serà el dimarts 5 de desembre, amb eixida des de l’Oficina de Turisme a les 10.30 hores. Organitzada de manera conjunta per l’entitat Por Ti Mujer i Casa Violeta de l’Ajuntament de Manises. El 14 de desembre, a les 18 hores, s’inaugurarà l’exposició de pintura a l’oli “Círculo solidario contra la violencia de género”, una mostra que estarà oberta fins al 15 de març de 2024.

L’exposició “Fuera”, creació de la il·lustradora i directora de fotografia Isabel Ruiz Ruiz, encara es pot visitar a Casa Violeta, fins al 30 novembre. Aquesta col·lecció fotogràfica és la segona part de la trilogia iniciada amb “Dentro”. Pretén mostrar la vida, la repressió i la persecució que van patir les dones a Espanya durant els quaranta anys de la dictadura franquista.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.