MANUEL CELEBRA HUI EL TRADICIONAL PORRAT DE LA CANDELÀRIA

Porrat 2016 01Hui, dia de la Candelària, la localitat de Manuel celebra el tradicional Porrat (o “Fireta”, com també l’anomenen els veïns). Una celebració popular, antiga i molt arrelada en tots pobles regats per la sèquia Comuna de l’Ènova, ja que el 2 de febrer de cada any, des de temps immemorial, és el dia que es solta l’aigua de la sèquia Comuna, tallada des del dia de Sant Antoni per a netejar-la o “escurar-la”.

És un acte important que congrega als sequiers de totes les localitats, i segurament el motiu de la celebració del tradicional Porrat. D’ahí la dita, popular en els pobles de la zona, que diu “Ser més vell que el Porrat de Manuel”. De fet la Fireta congrega no només al veïnat de Manuel -on és festa local-, sino també al dels pobles de la contornada: l’Ènova, Rafelguaraf, Senyera, San Joanet, Castelló de la Ribera i la Pobla Llarga. Una fireta que només dura un dia -la fira d’atraccions està més temps, però no les parades-, efímera per tant, però intensa. Una celebració molt entranyable i estimada i sobretot molt singular per la seua antiguitat, i encara ben viva.

Enguany com tots els anys, molta gent entre veïns i visitants, disfrutant i gaudint d’un ambient, que aglutina les parades tradicionals, fira d’atraccions, etc.​​​​​​

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.