Manuel Gomicia visita l’Alcúdia per impulsar la implantació d’ensenyaments de Formació Professional

El director general de Formació Professional i ensenyaments de Règim especial de la Generalitat Valenciana, ha visitat l’Alcúdia per a impulsar la implantació en el nostre poble d’ensenyaments de Formació Professional relacionades amb els sectors productius de les empreses del poble.

La demanda d’implantació de cicles mitjans i superiors d’alguna família professional que tinga a veure amb la indústria local és antiga, i fins a quatre alcaldes de l’Alcúdia i les respectives regidories d’educació han fet pública esta demanda en més d’una ocasió. Esta vegada, sembla que va de bo.
Al llarg d’este mes, l’alcalde de l’Alcúdia ha visitat dues direccions generals imprescindibles perquè el projecte arribe a bon fi: la que presideix Manuel Gomicia i també la de Infraestructures Educatives, on el director general, Víctor García i Tomàs, es va mostrar favorable a incloure el bastiment d’un edifici adequat, dins del Pla Edificant 2 de la Generalitat Valenciana, sempre que des de la Direcció General de Formació Professional es considere una actuació necessària. “Crec que en esta ocasió, finalment s’aconseguirà la implantació a l’Alcúdia d’una família professional que beneficie els nostres joves i els de tota la comarca, des de l’ajuntament cedirem els terrenys per a bastir el nou edifici en el moment que ens ho demanen, i facilitarem en tot el que puguem la implantació d’esta nova família de FP”. Finalment, el director general de Formació Professional ha tornat visita a l’alcalde de l’Alcúdia, i ha volgut conéixer sobre el terreny les necessitats en qualificació del personal que tenen les empreses radicades en el municipi. Després de tractar el tema al despatx d’alcaldia, han visitat
l’empresa més puntera i internacionalitzada del municipi, ISTOBAL, que lògicament és qui té la major demanda de professionals. La direcció expressat la dificultat actual de contractar operaris de la comarca, i el seu desig de crear cantera, així com la necessitat que els plans de formació estiguen alineats amb les necessitats reals del teixit empresarial.
Per la seua banda, Manuel Gomicia va expressar la necessitat de “col·laborar de tu a tu amb l’empresa, per a poder detectar les necessitats empresarials. Cal donar el prestigi que es mereix a la Formació Professional, perquè necessitem un teixit d’especialistes ben formats”.
El projecte és la implantació d’una Formació professional Dual, es a dir amb aprenentatge en el centre educatiu i practiques en un centre de treball, i des de la D.G. estan disposats a fer models “a la carta” per a les empreses,amb pràctiques flexibles, que poden fins i tot arribar a abastir el 50% del currículum de l’alumnat.

L’objectiu és que la Formació professional estiga cada vegada més ajustada a les necessitats de les empreses, cosa que beneficia el teixit empresarial i també l’alumnat. Per a l’Alcúdia, sembla que seria molt convenient implantar cicles de la família professional d’Instal·lació i
Manteniment.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.