María José Catalá anuncia la posada en marxa d’un nou alberg per a persones sense llar a València

L’alcaldessa de València, María José Catalá, ha anunciat la posada en marxa d’un nou alberg a la ciutat per a oferir una atenció permanent a les persones sense llar.

Després de reunir-se amb representants de l’Orde Hospitalari Sant Joan de Déu i amb la regidora de Servicis Socials, Marta Torrado, Catalá ha destacat la importància d’aquesta iniciativa.

Les obres d’adequació de la nau, situada al carrer de Santa Cruz de Tenerife, s’iniciaran properament. Aquest nou espai, amb una dotació pressupostària de 500.000 euros, preveu l’habilitació de 40 o 50 noves places i un espai específic per a famílies.

L’objectiu és oferir un itinerari més centrat en elles i connectar-les amb una vivenda en condicions a llarg termini.

També ha destacat la complexitat de la radiografia de les situacions de sensellarisme, especialment pel que fa a les patologies duals, com problemes de salut mental o d’addició.

En aquest sentit, l’alcaldessa ha citat el projecte ESMES de Sant Joan de Déu a Barcelona com a exemple a seguir. A més, ha agraït el suport de l’Orde Hospitalari i ha reiterat el compromís de l’Ajuntament per a garantir que cap persona dormi al carrer a València.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.